Smoothie in een kom

Ik kwam op Pinterest de ‘breakfast smoothie bowl’ tegen. Het is niet meer dan een wat dikkere smoothie aangevuld met fruit, noten en/of superfoods. Deze drink je niet, maar lepel je uit een kom en het is helemaal hip and happening aan de andere kant van de oceaan. 

Ik vind het lekker want ik hou van kauwen en het is ook nog eens beter. De spijsvertering begint namelijk al met het kauwen. Er worden in je mond enzymen aan je gemalen eten toegevoegd die de voeding omzetten in voedingsstoffen. Goed kauwen stimuleert dus onder anderen de opname van vitamines en mineralen. 

Ik koos in dit geval voor het niet heel bekende Sharon fruit. Deze zoete vrucht is een bron van vezels en antioxidanten. 

SONY DSC

Ingredienten voor 2 porties :

3 sharon (kaki)vruchten
1 kopje bevroren rood fruit
½ kop ongezoete amandelmelk of rijstmelk
1 el witte amandelpasta
2 tl citroensap
snuf kaneel

Garnering:

1 el notenmuesli
1 el kokosrasp
½ el gojibessen

Bereiding:

Snijd de Sharon vruchten in stukken. Doe alles (met uitzondering van de garnering) bij elkaar in de blender en maak er een mooie dikke smoothie van. Kan natuurlijk ook met de staafmixer.

Schep in een kom en garneer met kokosrasp, noten & zaden, gojibessen, moerbeibessen en/of notenmuesli. (of welke superfoods je maar wil). Ik denk dat bijenpollen bijvoorbeeld ook lekker zijn. (Maar die waren hier op) 🙂

Geniet, Mandy
GV – SV – LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie