Smoothie in een kom

Ik kwam op Pinterest de ‘breakfast smoothie bowl’ tegen. Het is niet meer dan een wat dikkere smoothie aangevuld met fruit, noten en/of superfoods. Deze drink je niet, maar lepel je uit een kom en het is helemaal hip and happening aan de andere kant van de oceaan. 

Ik vind het lekker want ik hou van kauwen en het is ook nog eens beter. De spijsvertering begint namelijk al met het kauwen. Er worden in je mond enzymen aan je gemalen eten toegevoegd die de voeding omzetten in voedingsstoffen. Goed kauwen stimuleert dus onder anderen de opname van vitamines en mineralen. 

Ik koos in dit geval voor het niet heel bekende Sharon fruit. Deze zoete vrucht is een bron van vezels en antioxidanten. 

SONY DSC

Ingredienten voor 2 porties :

3 sharon (kaki)vruchten
1 kopje bevroren rood fruit
½ kop ongezoete amandelmelk of rijstmelk
1 el witte amandelpasta
2 tl citroensap
snuf kaneel

Garnering:

1 el notenmuesli
1 el kokosrasp
½ el gojibessen

Bereiding:

Snijd de Sharon vruchten in stukken. Doe alles (met uitzondering van de garnering) bij elkaar in de blender en maak er een mooie dikke smoothie van. Kan natuurlijk ook met de staafmixer.

Schep in een kom en garneer met kokosrasp, noten & zaden, gojibessen, moerbeibessen en/of notenmuesli. (of welke superfoods je maar wil). Ik denk dat bijenpollen bijvoorbeeld ook lekker zijn. (Maar die waren hier op) 🙂

Geniet, Mandy
GV – SV – LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord