Na een heerlijke vakantie in een zonovergoten land, komt de herfst een stuk ruwer op m’n dak vallen dan anders. Ik houd namelijk van vallende blaadjes in allerlei kleuren, wind die je hoofd leegmaakt en de houtkachel en de kaarsen ‘s avonds aan. Maar dit jaar niet….ik heb het koud en moet even op zoek naar wat ik ook alweer zo charmant vind aan de herfst. Als ik me dan even op eten richt, ik heb meer behoefte aan warm eten zoals soep, stamppot en pannenkoeken.
Een pannenkoek binnen mijn leefstijl is super simpel en snel te maken! Dit wordt dan een lekkere, warme herfstlunch. Dat vrolijkt me dan weer op. š
Ingrediƫnten voor 1 pannenkoek:
30 gr amandelmeel
2 el kokosmelk of een andere plantaardige melk
1 halve theelepel chiazaad (optioneel)
1 halve tl gebroken lijnzaad
1 (bio) ei
snufje Keltisch zeezout
kokosolie
Voor de zoete variant kun je wat kaneel, stevia en/of vanille extract toevoegen.
TIP: lekker met een schep mascarpone of kokosroom erop, cacaopoeder of suikervrije (appel)stroop.
Bereiding:
Meng al deze ingrediƫnten door elkaar met een staafmixer (of een garde) en bak er een in wat kokosolie een mooie pannenkoek van.
TIP: je kunt er wat spek en (geiten)kaas doordoen voor een hartige variant.
Geniet, Mandy
GV – LV – KA – SVĀ