Spaghetti wordt Courgetti

De bewuste eter is vast al op de hoogte van het bestaan van courgetti. Maar voor wie deze briljante pasta vervanger nog niet ontdekt heeft: je vervangt de spaghetti door courgette sliertjes en de maaltijd is tarwevrij en je dagelijkse groente inname is weer optimaal. 

Wanneer je de courgetti niet te lang verwarmd houdt het ook echt de pasta-bite. Verder is courgette neutraal van smaak waardoor deze geweldige groenten zich ook weer super laat combineren met welke (pasta) saus dan ook.

SONY DSC

Ingrediënten: (4 personen)

3 courgettes (rechte exemplaren)
100 gr bio spekreepjes (optioneel)
1 flinke ui (in stukjes)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 winterpeen (in stukjes)
1 prei (in ringetjes)
1 gele paprika (in stukjes)
1 doosjes kastanje champignons (in stukjes)
400 gr bio kipgehakt
400 gr bio gepelde tomaten
Keltisch zeezout, zwarte peper (naar smaak)
½ tl gerookte paprikapoeder
1 bosje verse basilicum
2 tl gedroogde oregano
50 gram Parmezaanse kaas (optioneel)
olijven in ringetjes (optioneel)

Bereiding:

Was de courgettes en snijd de uiteinden eraf.  Snijd de courgette (met schil) in de lengte in dunne plakken.
Leg een paar plakken op elkaar en snijd er over de lengte dunne sliertjes van.
Of koop een juliennesnijder of nog beter nog: een spirelli (echt de investering waard) en gebruik deze om van de courgettes ‘spaghetti’ te maken.
De kern van de courgette is te sponzig om spaghetti van de maken, maak hier (samen met de uiteinden die je ook over hebt) bijvoorbeeld een soepje van voor de lunch van morgen. Zet de courgetti even opzij.

Bak de spekjes samen met de oregano in een keramische wok of royale koekenpan.
Doe het gehakt erbij en bak deze rul. Voeg daarna alle gesneden groenten met de knoflook en de kruiden en roerbak deze gaar. Doe er laatste de tomaten bij en laat de saus een half uurtje op laag vuur sudderen.

Schep vlak voor het serveren de courgetti door de saus zodat deze nog even mee kan warmen.
Verdeel over 4 borden en strooi er eventueel wat Parmezaanse kaas en olijven (in ringetjes) over.

Buon appetito! 😉

Geniet, Mandy
SV – LV – GV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord