Soms heb je van die dingen die je mist binnen je ‘nieuwe’ leefstijl. Ik heb dat bijvoorbeeld met stokbrood. Een lekker stokbroodje bij de soep, de mosselen of bij wat homemade salades tijdens een feestje, of als aanvulling op een buffet. Daar ging ik dus eens mee aan de slag.
Nou, dat duurde wel even hoor, voordat het werd zoals ik voor ogen had. Het was eigenlijk de eerste keer al heel lekker, maar de vorm heeft in dit geval toch ook wel een hele belangrijke rol. Hoe ik het ook boetseerde, het bleef als een soort van vloerbrood uit de oven komen.
Nu bleek het allemaal een stuk makkelijker te kunnen. Je kunt bij een groot winkelconcern in Nederland voor een klein bedrag gewoon een stokbrood bakvorm (KLIK) kopen. Probleem opgelost! Ik bekleed de vorm met bakpapier en maak met deze hoeveelheid beslag 2 stokbroden.
Al vergt het even wat handigheid (hoe vaker ik het maakte, hoe vlotter het ging), is het echt de moeite waard. Geen stokbroodvorm? Bak dan een vloerbrood of 4 platte (pita) broodjes. Lijkt me ook allemaal heerlijk!
Ik deed er kruidenboter kruiden doorheen. Dat mag uiteraard en is niet perse nodig, maar wel ernstig lekker!
Ingrediënten:
Bereiding:
KA – LV – SV – GV
Ziet er goed uit.
Thanks!
Moet je de eiwitten eerst stijf kloppen en kun je de psylium vervangen door iets anders?
Je klopt eiwitten niet apart maar direct met de eieren en kokosmelk en kokosolie en je kunt de psyllium niet vervangen. Deze vezels zorgen in dit geval voor de broodbite.
dank je wel voor je snelle antwoord
Ik krijg geen stevig deeg. ik heb al extra psyllium vezels toegevoegd. Ik gebruik vlozaad, dat is toch hetzelfde?