Koffie, thee, ontbijt, lunch…je kent me inmiddels, ik vind het altijd tijd voor taart!
Deze tropische verrassing past goed bij het seizoen. Je waant je bij ieder hapje op een parelwit strand, in een hangmat onder een wuivende palmboom. De zee en de lucht zijn zo blauw, dat je bijna niet ziet waar het water overgaat in lucht en andersom. Dat wil je toch? Omdat ik verse ananas heb gebruikt, blijft deze stevig qua bite. Wij vonden dat wel een keertje wat anders.
Daarnaast is ananas ook super gezond! Het bevat ijzer en B12, is ontstekingsremmend en het versterkt je botten, bindweefsel en je immuunsysteem. De ruime hoeveelheid vezels helpt je spijsvertering. Ananas heeft, ook al is het fruit, weinig invloed op je bloedsuikerspiegel.
Het is een mooi klein (maar machtig) taartje, waar je 4 stukken uit kunt halen. Dan eet je ook niet de hele week ‘bountystrand’. Geniet van deze zomerse traktatie!
Ik maak hier vandaag natuurlijk ook de winnaar bekend van de Aeramax Luchtreiniger win-actie. De gelukkige Facebooker is……Christine Dittmar! Proficiat!! Stuur me even een persoonlijk berichtje, en dit fijne apparaat komt snel jouw kant op.
Ingrediënten (4 personen):
1 el kokosolie
1,5 el kokosrasp
1,5 el kokosbloesemsuiker
40 gr kokosmeel
55 gr amandelmeel
¼ tl Himalaya zout
1,5 tl wijnsteenbakpoeder
2 flinke bio eieren
1 rijpe bio banaan
sap van een halve limoen
40 ml ahornsiroop
1 tl vanillepoeder (of extract)
3 ringen verse bio ananas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een klein rond of vierkant springvormpje in van circa 15 cm doorsnee. Verdeel nu de kokosbloesemsuiker en de kokosrasp over de bodem van de vorm. Snijd de 3 ringen ananas in stukjes en verdeel deze over de bodem van het vormpje. Zet opzij.
Meng in een kom de meelsoorten samen met het zout en het bakpoeder.
Doe de eieren samen met de banaan (in stukjes), het limoensap, ahornsiroop en vanille extract in een een maatbeker. Mix hier met een staafmixer een mooi schuimig geheel van. Schep dit door de de meelsoorten. Dit wordt een stevig beslagje
Verdeel het beslagje met een lepel gelijk over de ananas in het springvormpje. Druk aan met de bolle kant van de lepel. Bak het taartje in zo’n 30 tot 35 minuutjes gaar. Je kunt dit zo testen: een houten prikker moet schoon uit het taartje komen.
Laat goed afkoelen. Gebruik een botermes om voorzichtig de zijkanten van het taartje los te maken, van de zijkanten van het springvormpje. Zet nu een bord op het vormpje en draai het taartje om. De ananas is nu zichtbaar aan de bovenkant.
Snijd in 4 gelijke stukken.
Geniet, Mandy
SV – GV – LV