Vruchten Bonbons

Na een dag in de chocolade stad van België te hebben doorgebracht, wilde ik zelf weer eens met chocolade aan de slag. 

Ook ben ik al een tijdje in de weer met het maken van een jam zonder toegevoegde suikers. Dat bleek lastig maar niet onmogelijk.

Uit dit dubbele experiment is een heerlijke “Kuijkse” bonbon met vruchtenvulling ‘geboren’!

fruitbonbon1

Vruchtenvulling/jam:

100 gr aardbeien (uit de vriezer)
50 gr blauwe bessen
3 dadels
1 tl vanille extract of de vulling van 1 vanillepeul
2 tl kokosnectar of honing
1 tl citroensap
1 el chiazaad

Bereiding:

Doe alle ingrediënten (behalve het chiazaad) in een steelpannetjes en breng langzaam aan de kook. Haal van het vuur en pureer met een vork of staafmixer (afhankelijk van hoe fijn je de ‘jam’  wil maken).

Giet het in een glazen pot met goed afsluitbare deksel. Schep er het chiazaad doorheen en zet dit voor een paar uur weg in de koelkast.

Voor 12 bonbons gemaakt in minimuffin vormpjes:
(Leg de vormpjes van tevoren in de vriezer)

5 el kokosolie
75 gr pure chocolade (72% cacao of meer)
snufje Keltisch zeezout

 

Bereiding:

Doe deze ingrediënten in een steelpannetje en laat smelten tot het 1 mooie egale massa is. Zet van het vuur en laat ietsje afkoelen. De chocolade wordt dan wat ‘stroperiger’.

Giet in de vormpjes een bodempje chocolade mengsel en zet zo’n 15 minuutjes terug in de vriezer. Schep ondertussen wat ‘jam’ in een spuitzak met een kleine spuitmond. Spuit kleine ‘mopjes’ jam op de chocolade bodempjes en zet weer zo’n 15 minuutjes in de vriezer. De jam zet nu wat uit. Als je de bonbon na het vullen meteen zou afvullen, zal deze openbreken door het uitzetten van de vruchtenvulling (omdat fruit zonder toegevoegde suikers geen jam genoemd mag worden..dus…).

Na deze tijd kun je alle vormpjes afvullen met de rest van het chocolade mengsel en weer terugzetten in de vriezer voor een half uurtje. Je kunt ze het beste in de vriezer bewaren in verband met het lage smeltpunt van de kokosolie. Een half uur voor het eten in de koelkast leggen.

De vruchtenvulling die overblijft kun je door een yoghurt/kwark naar keuze scheppen.
Zo maak je…..vruchtenkwark! 😉

Geniet, Mandy
GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord