Warm Gember-Peren Ontbijt

Warm Gember-Peren Ontbijt

Liefhebber van een warm ontbijtje? Dan is dit een heerlijke start van de dag. Het is verwarmend en vriendelijk voor je spijsverteringssysteem door de gember. Het zorgt voor een mooie stabiele bloedsuikerspiegel door het hennepzaad en de amandelpasta, wat zeer rijk is aan goede vetten en eiwitten.

Hennepzaad is daarbij rijk aan allerlei mineralen zoals fosfor, calcium, kalium, magnesium, zink, ijzer, koper, jodium, vitamine E, C en de B vitamines B1, B2, B3 en B6. De B-vitamines zijn belangrijk als het gaat om je energiehuishouding.

Neem daarbij de peer. Als je regelmatig last hebt van je spijsvertering, je buik voelt opgezwollen en/of je hebt last van gasvorming, neem dan eens biologisch perensap of een hele peer. Deze bevat pectine, wat helpt dit te voorkomen.

Dit ontbijt wordt ook nog eens warm gegeten. Geen liefdevollere manier om je lichaam wakker te maken op een kille ochtend. En lekker joh! Je kunt het drinken, maar wij eten het met een lepel. Ook dit helpt de spijsvertering. 

Perenontbijt

Ingrediënten (voor 2 porties):

2 (bio) peren met schil, in stukjes
1 duim verse gember, geschild en in stukjes
3 el hennepzaad
1 el ahornsiroop (of andere zoeting naar keuze)
1 el amandelpasta
300 ml amandelmelk, ongezoet

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een blender of nutribullet en laat draaien tot er een mooi egaal ontbijtje ontstaat. Verwarm dit al roerend in een pannetje en klaar! Je kunt eventueel de helft in een afgesloten pot bewaren tot de volgende dag.

Geniet, Mandy
GV – SV -LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

1 reactie

  1. Lekker Ontbijtje heb er een banaan bij gedaan en het zoetje weggelaten.

Geef een antwoord