Warm Gember-Peren Ontbijt

Warm Gember-Peren Ontbijt

Liefhebber van een warm ontbijtje? Dan is dit een heerlijke start van de dag. Het is verwarmend en vriendelijk voor je spijsverteringssysteem door de gember. Het zorgt voor een mooie stabiele bloedsuikerspiegel door het hennepzaad en de amandelpasta, wat zeer rijk is aan goede vetten en eiwitten.

Hennepzaad is daarbij rijk aan allerlei mineralen zoals fosfor, calcium, kalium, magnesium, zink, ijzer, koper, jodium, vitamine E, C en de B vitamines B1, B2, B3 en B6. De B-vitamines zijn belangrijk als het gaat om je energiehuishouding.

Neem daarbij de peer. Als je regelmatig last hebt van je spijsvertering, je buik voelt opgezwollen en/of je hebt last van gasvorming, neem dan eens biologisch perensap of een hele peer. Deze bevat pectine, wat helpt dit te voorkomen.

Dit ontbijt wordt ook nog eens warm gegeten. Geen liefdevollere manier om je lichaam wakker te maken op een kille ochtend. En lekker joh! Je kunt het drinken, maar wij eten het met een lepel. Ook dit helpt de spijsvertering. 

Perenontbijt

Ingrediënten (voor 2 porties):

2 (bio) peren met schil, in stukjes
1 duim verse gember, geschild en in stukjes
3 el hennepzaad
1 el ahornsiroop (of andere zoeting naar keuze)
1 el amandelpasta
300 ml amandelmelk, ongezoet

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een blender of nutribullet en laat draaien tot er een mooi egaal ontbijtje ontstaat. Verwarm dit al roerend in een pannetje en klaar! Je kunt eventueel de helft in een afgesloten pot bewaren tot de volgende dag.

Geniet, Mandy
GV – SV -LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

1 reactie

  1. Lekker Ontbijtje heb er een banaan bij gedaan en het zoetje weggelaten.

Geef een reactie