Warme bananen-chocolade ‘bootjes’.

Wil jij je gasten deze kerst extra verwennen? Kies dan voor dit verrassende super dessert! Wat het nog leuker maakt, is dat de barbecue aan mag. Dat bedenk je in eerste instantie niet, maar ik vind dat extra gezellig. Lekker bij de warme barbecue uitbuiken, bijkletsen en wachten op dit ongewoon lekkere toetje. 

Daarnaast hoeft je er geen uren voor in de keuken te staan en tover je toch iets spectaculairs op tafel. Warme banaan met gesmolten chocolade, de ultieme genietcombinatie. Super simpel, snel, feestelijk en lekker voor het hele gezin. 

Zoals je ziet wordt de banaan van buiten zwart. Dat maakt niks uit, de banaan is van binnen enkel gegaard en niet verbrand.

wrme choc bootje

Ingrediënten:

Zoveel bananen als aanwezige gasten.
10 gr. pure chocolade p.p. (70% cacao of meer)
Kokosrasp of gehakte noten ter garnering
Rum (optioneel)

Bereiding:

Steek de barbecue aan.

Snijd de bananen aan de holle kant diep in. Hak de chocolade met een mes in stukjes en vul hiermee de bananen. Garneer eventueel met kokosrasp of gehakte noten. Druk ze een beetje dicht en draai ze per stuk in aluminiumfolie.Leg ze zo’n 8 tot 10 minuutjes met de rug op de barbecue.

Haal voorzichtig de folie eraf en zet ze op een bord met een lepeltje erin (zo lijkt het een bootje).
Schenk er voor de liefhebbers een eetlepel rum over.
TIP: Geen barbecue? Je kunt dit gerecht ook maken in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de bananen pakketjes zo’n 20  minuutjes garen.
Geniet, Mandy
GV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie