Warme bananen-chocolade ‘bootjes’.

Wil jij je gasten deze kerst extra verwennen? Kies dan voor dit verrassende super dessert! Wat het nog leuker maakt, is dat de barbecue aan mag. Dat bedenk je in eerste instantie niet, maar ik vind dat extra gezellig. Lekker bij de warme barbecue uitbuiken, bijkletsen en wachten op dit ongewoon lekkere toetje. 

Daarnaast hoeft je er geen uren voor in de keuken te staan en tover je toch iets spectaculairs op tafel. Warme banaan met gesmolten chocolade, de ultieme genietcombinatie. Super simpel, snel, feestelijk en lekker voor het hele gezin. 

Zoals je ziet wordt de banaan van buiten zwart. Dat maakt niks uit, de banaan is van binnen enkel gegaard en niet verbrand.

wrme choc bootje

Ingrediënten:

Zoveel bananen als aanwezige gasten.
10 gr. pure chocolade p.p. (70% cacao of meer)
Kokosrasp of gehakte noten ter garnering
Rum (optioneel)

Bereiding:

Steek de barbecue aan.

Snijd de bananen aan de holle kant diep in. Hak de chocolade met een mes in stukjes en vul hiermee de bananen. Garneer eventueel met kokosrasp of gehakte noten. Druk ze een beetje dicht en draai ze per stuk in aluminiumfolie.Leg ze zo’n 8 tot 10 minuutjes met de rug op de barbecue.

Haal voorzichtig de folie eraf en zet ze op een bord met een lepeltje erin (zo lijkt het een bootje).
Schenk er voor de liefhebbers een eetlepel rum over.
TIP: Geen barbecue? Je kunt dit gerecht ook maken in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de bananen pakketjes zo’n 20  minuutjes garen.
Geniet, Mandy
GV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord