Weekmenu 1

Zooo, daar ben ik dan weer eens. Ik moet eerlijk bekennen dat door megadrukte op mijn werk, mijn ‘eetspiratie’ ver te zoeken is. Ik wil iedere week best met een nieuw recept komen, maar in mijn hoofd is er even geen ruimte blijkbaar. Ik dacht het is misschien wel leuk om jullie dan eens op een andere manier te inspireren.

Ik werk zelf graag met een weekmenu. Op mijn workshops gaf ik dat ook altijd als tip. Zorg dat eten je niet overkomt, maar zorg ervoor dat je koelkast gevuld is met puur en lekker eten. Doe boodschappen als je buik gevuld is. Ga niet uit je werk nog even snel beslissen wat er op tafel moet komen, voordat iedereen weer moet gaan sporten leren en weet ik veel allemaal wat. Zo voorkom je met ‘trek’ minder goede impulsaankopen doen. Goed voor de variatie, portemonnee en je tijd.  Zo ook voor je gezin. Evelyn (meer dan) workshopbezoeker vertelde ooit dat wanneer de kinderen vroegen wat eten we vandaag, dat ze dan kon zeggen: ‘het weekmenu ligt op het aanrecht’. Iedereen blij.

Mocht je het leuk vinden om zo af en toe eens een weekmenu van mij te zien, dan hoor ik dat graag onder deze blog of op Facebook of Instagram.

Maandag: Thaise Kip Saté Noedels (KLIK)

Lekker snel in de wok. Altijd fijn om de week zo te starten.

 

Dinsdag: Fritatta met Spinazie & Brie (KLIK)

Een voedzame en snelle schotel. Het is een recept dat je voor kunt bereiden. Dan hoef je het aan het einde van je werkdag enkel nog in de oven te schuiven.
Vegetarisch en koolhydraatarm.

 

Woensdag, bakdag: Bruine Bolletjes (KLIK)

Bak vandaag deze heerlijke vezelrijke en koolhydraatarme broodjes. Fijn om in te vriezen. Zo heb je altijd wat op voorraad. Neem er 2 voor de lunch met een lekkere kop soep en/of salade.

 

Donderdag: Kabeljauw met gewokte snijbonen en bieslook-hüttenkäse (KLIK)

Wij proberen naast 1 keer per week vegetarisch, ook tenminste 1 dagje vis te eten. Dit is ook weer zo’n easy peasy gerecht. Wist je dat je snijboontjes kunt wokken?

 

Vrijdag: Prei stamppot met bloemkool en zoete aardappel (KLIK)

Wat eten jullie vandaag? Stamppot! Nu kan het nog. 😉

 

Zaterdag: Biefstukpuntjes met gegrilde groenten(KLIK)

Weekend! Tijd voor een snel, licht en luxe maaltje.

 

Zondag: licht zoete Havermoutkoeken(KLIK)

Deze koeken zijn heerlijk als ontbijt bij een lekkere kop koffie of thee. Gezellig zo op zondag! En ook morgen nog makkelijk op de altijd ietwat druk(kere) maandag.

Heb een hele fijne week!
Geniet, Mandy

Kom je in het voorjaar bij me lunchen/brunchen in de vorm van een high tea? Gezellig, er zijn nog een paar plaatsjes vrij! KLIK HIER.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

2 reacties

  1. Heerlijk ziet het er allemaal uit!
    Graag een afspraak bij maken.
    Ria daems

  2. Mogelijk heb je het al in deze blog gelezen, maar ik heb dit moment een hele volle agenda.
    Ik kan je dus op korte termijn niet ontvangen, sorry. Je mag altijd mailen op: [email protected]

Geef een antwoord