Er gebeurt hier van alles! Leuks vooral, dus dat is fijn. Ik zal jullie even bijpraten. De insiders weten dat m’n lief en ik een Puur en Lekker Leven 15-daagse detoxkuur (KLIK) achter de rug hebben.
Wel of niet detoxen/reinigen/ontgiften? Daar zijn de meningen in gezondheidsland over verdeelt. Je kunt mijn mening lezen door op bovenstaande link te klikken.
Ik denk dat zo af en toe je lichaam ‘rust gunnen’ heel gezond is, wanneer dit vriendelijk gebeurt. Niet ineens als een idioot alles wat je deed stoppen of zelfs van het ene op het andere moment stoppen met eten. Wij hebben ervaren dat deze kuur ons zeer zeker wat heeft opgeleverd. Meer energie, helderder (op alle zintuigen), frisse teint, glanzend haar en een licht gevoel. Serieus, heerlijk! Dit zal zeker niet onze laatste kuur zijn. In die tijd keken we de film: Sick, Fat and Nearly Dead op Netflix wat een inspirerende film over sapvasten. Nog niet gezien? Zeker eens doen!
M’n lief vindt het zo’n mooie aanvulling op zijn voeding, dat hij deze groene smoothies nog steeds iedere dag met smaak gebruikt. Ikzelf wissel graag af zoals jullie weten. Maar een paar keer per week als ontbijt is natuurlijk top!
Zoals jullie weten kan ik niet veel (vruchten)suikers hebben. Ik heb ze dan ook zuinig gebruikt tijdens de kuur. Dit ging eigenlijk heel goed, tot ik overmoedig werd en meerdere stuks fruit tegelijk ging toevoegen, dat ging (in mijn geval) dan weer niet. Al doende…leert men. 😉
We hebben verder opmerkelijk lekker (veganistisch, suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij) gegeten tijdens deze periode. Het heeft er dan ook voor gezorgd dat we vaker zullen kiezen voor een veganistische maaltijd. Veganistische maaltijden bevatten geen dierlijke ingrediënten. Ook geen eieren, kaas, honing en dergelijke. Dat was dus wel even ‘buigen’ maar zoals ik al zei, prima te doen!
Ik weet wel dat ik geen vegan pur sang ga worden. Ik houd teveel van (bio) eitjes, geitenkaas en (grasgevoerd) vlees. 🙂
yourdailyshine.nl |
Verder mocht ik afgelopen week voor het eerst bloggen op yourdailyshine.nl (KLIK) en kwam het schitterende Way of Life Magazine (KLIK) van Bunzlau Castle uit (het mooie servies wat wij gebruiken, ook op de foto’s) waar ik aan mee heb mogen werken. Ik ben best een beetje trots op het prachtige aandeel dat ik heb gekregen. Ook heel onwerkelijk, je eigen hoofd terugzien in een magazine.
Way of Life Magazine 2015
|
Ik was tijdens de kuur heel enthousiast over dit wortel flatbread, wat wij royaal belegde met Tomaten Chutney (KLIK).
Wortel Flatbread
Ingrediënten:
¼ tl uienpoeder
bloedverdunners eruit laten)
sesamzaad
GV – LV – SV