Wortel Flatbread, detoxen en bloggen

Er gebeurt hier van alles! Leuks vooral, dus dat is fijn. Ik zal jullie even bijpraten. De insiders weten dat m’n lief en ik een Puur en Lekker Leven 15-daagse detoxkuur (KLIK) achter de rug hebben. 

Wel of niet detoxen/reinigen/ontgiften? Daar zijn de meningen in gezondheidsland over verdeelt. Je kunt mijn mening lezen door op bovenstaande link te klikken.

Ik denk dat zo af en toe je lichaam ‘rust gunnen’ heel gezond is, wanneer dit vriendelijk gebeurt. Niet ineens als een idioot alles wat je deed stoppen of zelfs van het ene op het andere moment stoppen met eten. Wij hebben ervaren dat deze kuur ons zeer zeker wat heeft opgeleverd. Meer energie, helderder (op alle zintuigen), frisse teint, glanzend haar en een licht gevoel. Serieus, heerlijk! Dit zal zeker niet onze laatste kuur zijn. In die tijd keken we de film: Sick, Fat and Nearly Dead op Netflix wat een inspirerende film over sapvasten. Nog niet gezien? Zeker eens doen! 

M’n lief vindt het zo’n mooie aanvulling op zijn voeding, dat hij deze groene smoothies nog steeds iedere dag met smaak gebruikt. Ikzelf wissel graag af zoals jullie weten. Maar een paar keer per week als ontbijt is natuurlijk top! 

Zoals jullie weten kan ik niet veel (vruchten)suikers hebben. Ik heb ze dan ook zuinig gebruikt tijdens de kuur. Dit ging eigenlijk heel goed, tot ik overmoedig werd en meerdere stuks fruit tegelijk ging toevoegen, dat ging (in mijn geval) dan weer niet. Al doende…leert men. 😉

We hebben verder opmerkelijk lekker (veganistisch, suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij) gegeten tijdens deze periode. Het heeft er dan ook voor gezorgd dat we vaker zullen kiezen voor een veganistische maaltijd. Veganistische maaltijden bevatten geen dierlijke ingrediënten. Ook geen eieren, kaas, honing en dergelijke. Dat was dus wel even ‘buigen’ maar zoals ik al zei, prima te doen! 

Ik weet wel dat ik geen vegan pur sang ga worden. Ik houd teveel van (bio) eitjes, geitenkaas en (grasgevoerd) vlees. 🙂

yourdailyshine.nl

Verder mocht ik afgelopen week voor het eerst bloggen op yourdailyshine.nl (KLIK) en kwam het schitterende Way of Life Magazine (KLIK) van Bunzlau Castle uit (het mooie servies wat wij gebruiken, ook op de foto’s) waar ik aan mee heb mogen werken. Ik ben best een beetje trots op het prachtige aandeel dat ik heb gekregen. Ook heel onwerkelijk, je eigen hoofd terugzien in een magazine.

Way of Life Magazine 2015

SONY DSC

Ik was tijdens de kuur heel enthousiast over dit wortel flatbread, wat wij royaal belegde met Tomaten Chutney (KLIK).

Wortel Flatbread

Ingrediënten:

450 gr zeer fijn gemalen wortel
30 gr gebroken lijnzaad (eventueel extra malen tot ‘meel’)
1 rijpe (bio) tomaat
1 el vers citroensap
¼ tl zeezout
¼ tl uienpoeder
1 tl kerriepoeder
½ tl kurkuma
zwarte peper
20 gr chia zaadjes (bij het gebruik van
bloedverdunners eruit laten)
30 gr
sesamzaad
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe alle ingrediënten, (behalve de sesamzaadjes en chia zaadjes) in een keukenmachine en maal dit mooi fijn.
Giet het vloeibare mengsel in een middelgrote kom en voeg het zeezout, de sesamzaadjes en de chia zaadjes toe. Roer deze voorzichtig door de wortel en laat even staan (5-10 minuutjes).
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd het met een pizzasnijder in vierkanten (circa 16 stuks) en bak ze zo’n 30 minuutjes.
Daarna heb ik een vlakke plaat (in mijn geval een glazen snijplank met nieuw bakpapier) op het gehele brood gelegd en het zo in 1 keer gekeerd op de bakplaat. Haal het bovenste bakpapier er voorzichtig af, en bak opnieuw 30-40 minuutjes.
Het ‘brood’ blijft zacht.
Dit recept staat ook in het receptenboekje wat bij de kuur zit inbegrepen.
Geniet, Mandy
GV – LV – SV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord