Soms heb je behoefte aan een 10-uurtje…of een 3-uurtje. Een tussendoortje. En soms is een stuk fruit of wat rauwkost, net even niet waar je trek in hebt. Om dan niet te verzanden in de voorverpakte sultana-achtige jongens, kun je deze heerlijke glutenvrije Oerkoeken eens bakken. Ons testpanel was meer dan enthousiast. Hier maak je zelfs de kids blij mee!
Ingrediënten:
175 gr zonnebloempitten
45 gr kokosrasp, ongezoet
35 gr sesamzaad
40 gr rozijnen, fijngehakt
40 gr ongezwavelde abrikozen, fijngehakt
halve tl Himalaya zout
1 tl kaneelpoeder
¼ tl vanillepoeder (of extract)
2 el kokosolie
50 ml rijst- (vegan) of dadelstroop
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de zonnebloempitten met de kokosrasp, sesamzaad, de gehakte droge vruchten, het zout, nootmuskaat en kaneelpoeder in een kom en meng goed door elkaar.
Smelt de kokosolie op zeer laag vuur en roer de stroop erdoor.
Meng dit zo vlug mogelijk (i.v.m. plakkerigheid), door de pitten-, vruchtenmix. Verdeel het over de bakplaat en strijk glad met een ingevette (siliconen spatel).
Bak de koek zo’n 15 minuutjes. Laat deze goed afkoelen op de bakplaat en breek dan in (oer) stukken.
Zo’n week houdbaar op kamertemperatuur in een afgesloten pot.
Geniet, Mandy
GV – LV