Vandaag deel ik hier het recept van een verrassende schotel. Zuurkool met kipshoarma. De eenvoud voorbij. Geen uren in de keuken. Snel klaar en super lekker. Is dat niet DE ultieme keukencombinatie? Het is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar zooo lekker! Schotels blijven niet zo fotogeniek, maar laat dat je vooral niet tegenhouden.
Ik koop mijn vlees het liefst bij de Woeste Grond. Wat ik daar extra fijn aan vind, is dat ze er ook Mandy-Proof vleeswaren verkopen. Dat blijkt in de praktijk namelijk schaars te vinden te zijn. Zo ook kip. Kijk er maar eens rond. Misschien is het ook wat voor jou?
22 december mogen we onze keuken verwachten met bijbehorende vriezer. Dan is het eerste wat ik doe, weer een voorraadje goed vlees inslaan. Het is misschien wel iets duurder, maar wij eten dan ook niet dagelijks vlees. Een dagje vis en tenminste een dagje vegetarisch, is bij ons wekelijkse kost. Dat maakt het dan weer beter betaalbaar. Het shoarmavlees wat ik gebruik in deze schotel is echt de moeite waard!
Ingrediënten:
500 gr verse (bio) zuurkool
300 gr kip shoarma
1 ds (kastanje) champignons
1 kleine ui
1 rode paprika
geraspte (geiten)kaas ter garnering
zwarte peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met kokosolie, ghee of gras roomboter.
Knijp de zuurkool goed droog en zet opzij.
Snijd de champignons, ui en paprika in stukjes. Bak deze groenten samen met het shoarmavlees in een pan gaar.
Schep dit in de ovenschaal en verdeel hier de zuurkool over. Dek de schotel af met de geraspte geitenkaas. Draai er wat peper naar smaak over.
Zet dit voor zo’n 20 minuutjes in de oven. Dan is de kaas gesmolten en de schotel lekker warm.
Geniet, Mandy
SV – GV – KA
Heerlijk dit recept.
Heb het al een aantal keer gemaakt , echt een aanrader.
Alleen doe ik er nog 300 gr extra kipshoarma erbij.