Zuurkooltaart met Pompoenpuree

Heel Holland bakt. Word jij daar ook zo blij van? Vermakelijke televisie op de zondagavond. Van tevoren ga ik tegenwoordig samen met de husband naar dansles. Echt waar? Ja, echt waar! En leuk joh! Salsa-mix. In een grijs verleden zaten wij al eens op dansles. Ballroom. Best lang gedaan en tot een redelijk niveau gekomen. Toen kwam de klad erin, en gingen we niet meer. Gek, want we vonden dat leuk. Op een ontspannen manier in beweging op muziek….en samen.

We zijn nu twee keer geweest en ooooh ik lach me kapot, echt waar! Mijn wederhelft heeft geen enkel sprankje Antiliaans bloed zullen we maar zeggen. Dat is een Hollandse stijve hark. Niet dat ik mee kan doen aan so you think you can dance hoor, maar ik blijk ietsje losser in de heupen. Hij is wel heel gemotiveerd, dat dan weer wel. Ik moest de laatste keer na een special move van hem zo hard lachen, dat ik dacht dat ik erin bleef. Dus gezond is het sowieso. Lachen EN bewegen. Hij kan er gelukkig zelf ook smakelijk om lachen. Heerlijke avondjes in onze persoonlijke ‘punica oase’. Helemaal vrij van alle ellende in de wereld.

Maar bakken dus. Ik houd voornamelijk van hartig bakken. Zoals je misschien weleens is opgevallen, zijn er weinig taarten te vinden op mijn blog. Maar ovenschotels des te meer. Vandaag breid ik deze uit met een meer dan lekkere zuurkooltaart. Een knappe laagjestaart die niet misstaat wanneer je gasten te eten krijgt. In punten snijden, en daarna tot stamppot prakken op je bord. ‘Hollandsche’ kost.

De bovenste laag pompoenpuree verdelen is een kleine uitdaging. 😉 Die wil namelijk vast blijven plakken aan de worstplakjes. Deze moet je dus even een beetje tegenhouden met een vrije vinger.

IngrediĂŤnten voor 4 porties:

1 kilo zuurkool uit het vat
1 runderrookworst
100 gr feta
50 gr rozijnen
750 gr pompoenpuree (recept vind je in mijn kookboek)
zwarte peper

Bereiding:

Je hebt pompoenpuree gemaakt volgens het recept uit mijn kookboek. Voeg geen kruiden en/of specerijen toe.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in met kokosolie of roomboter, van 23 cm doorsnede.
Spoel de zuurkool kort onder koud water, en wring deze heel goed uit.
Breng op smaak met peper. Zet opzij.

Snijd de rookworst in dunne plakjes, en verkruimel de feta.

Verdeel 450 gram van de pompoenpuree over de bodem van de springvorm.
Beleg de pompoenbodem met  de helft van de plakjes worst.

Verdeel hier nu de zuurkool over, en daar weer een laagje rookworstplakjes bovenop.
Meng de verkruimelde feta samen met de rozijnen door de overgebleven pompoenpuree, en sluit hier de taart mee af.

Garneer met pompoen- en pijnboompitjes.

Zet de taart voor zo’n 30 minuutjes in de oven, en serveer direct.

TIP: liever geen rozijnen? Stuk appels kan ook!

Geniet, Mandy
LV – SV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord