Chocolade muffins met pruimenspread

De vraag die ik vaak krijg is; lekker hoor allemaal, maar waar koop je al die ingrediënten toch?!

Wanneer ik snel nog 1 ingrediëntje nodig heb, schiet ik de lokale kruidenierszaak in. Deze speelt echt goed in op de nieuwe behoefte, dus dat is fijn! 

Maar de ‘grote’ boodschappen doe ik meestal online. 
En zo kwam ik Mieke tegen. Online welteverstaan. We zijn sinds kort facebook vrienden en houden er zo’n beetje dezelfde leefstijl op na waardoor we elkaar steeds weer tegenkomen in de cyberwereld. Helemaal leuk! Nu heeft Mieke een prachtige website met de daarbij behorende webwinkel waar je (bijna) alle ingrediënten die ik regelmatig gebruik, kunt kopen. Je besteld online, zij pakt het leuk in en binnen no-time staat de man met het oranje logo op z’n jasje bij je aan de deur en kun je zo, hop de keuken in!

Ga er maar eens rond neuzen: PuurMieke. En ga daarna in ieder geval hop, de keuken in om deze overheerlijke chocolade muffins klaar te maken. En zo is het dus altijd een beetje feest! 😉

 

Chocopruim-1
Ingrediënten (9 muffins):

40 gr kokosmeel
45 gr gesmolten pure chocolade (70% cacao of meer)
40 gr kokosnectar, honing of kokosbloesemsuiker
60 gr gesmolten kokosolie
9 halve pecannoten (gebroken)
4 bio eieren
6 gedroogde pruimen (geweld in water)
1 tl wijnsteenbakpoeder
snuf Keltisch zeezout
2 el Sukrinmelis of Gula Java Fin (optioneel als garnering: ‘poedersuiker’)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de kokosmeel, wijnsteenbakpoeder en gehakte pecannoten en het snufje zout in een kom en meng deze goed door elkaar. Mix in een andere kom 3 pruimen, de eieren, nectar, kokosolie en chocolade luchtig.

Spatel nu de de droge ingrediënten door de chocomix. Vul 9 muffinvormpjes voor 2/3 met beslag. Bak ze in 15 minuten mooi bruin. Laat de muffins op een rooster goed afkoelen.

Pureer ondertussen de andere 3 pruimen met wat (wel) watertot een spread. Gebruik zo weinig mogelijk vocht.

Wanneer de muffins zijn afgekoeld snijd je ze doormidden en besmeer je ze met pruimenspread.  Zet de helften weer op elkaar en bestrooi ze met sukrinmelis.

Geniet, Mandy
LV – GV 



Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

6 reacties

  1. Hoi Mandy

    Mag ik vragen wat sukrinmelis is. Heb ik nog niet van gehoord.
    Kan je het ook weglaten uit dit recept?

    grt Monique

  2. Dank je wel Mandy
    En waar kan je de sukrinmelis kopen?
    Wat een mooi Blog heb je,er staan heerlijke recepten.
    Ik kijk er vaak en maak regelmatig wat.

    grt monique

  3. Hoi Monique,

    Sukrin kun je kopen bij Mieke. Volg de puur Mieke link in de tekst boven het recept en daar vind je onder het kopje suikervervangers o.a. Sukrin.

    Dankjewel 😀 en veel (bak)plezier!

  4. Hoi Mandy, denk jij dat je zelf kokosmeel kunt maken door kokosrasp in de blender te malen? Dank je wel, groetjes Irma

  5. Hoi Irma,

    Kokosmeel en kokosrasp zijn, voor zover ik weet, 2 hele verschillende dingen en kun je dus op die manier niet zelf maken. Je zou natuurlijk wel amandelmeel of boekweitmeel kunnen gebruiken, maar dan weet ik niet hoe het uitpakt. 🙂

    Groetjes!

Geef een antwoord