Verwarmende groene soep met hartige muffins

Zoveel als ik van groene smoothies houd in de zomer….zo NIET houd ik ervan in de winter. Het valt als een soort van ‘ijsklomp’ in m’n maag en ik word de rest van de dag niet meer warm…brrrr….
Maar wat maak ik dan? Een verwarmende groene….soep! Wat een briljante oplossing voor de wintermaanden (al zeg ik ‘t zelf) 😉 

Een warm ‘broodje’ vind ik de maaltijd tot een feestmaal maken. Ik blijf een ‘Brabo’ en houd dan ook van worstenbrood.  Deze heerlijke muffins gevuld met (kip) gehakt die uit dit experiment kwamen gerold komen erg dicht bij een worstenbroodje, qua smaak. De moeite waard om te delen met jullie. 

Ingrediënten groene soep:

250 gr gesneden andijvie
1 sjalot (fijn gesneden)
1 el bio bouillon
1 tl gemberpoeder
1 rode peper (zonder lijst en zaden) in schijfjes
klontje roomboter
2 stengels bleekselderij
1 el (geiten) kruiden roomkaas

Bereiding:

Zet een soeppan met dikke bodem op het vuur en fruit in de boter de sjalot en de peper.

Giet er 1 liter kokend water bij en doe de bouillon erbij. Laat dit kort koken en doe de andijvie en de bleekselderij erbij. Kook dit weer kort.

Haal de pan van het vuur en doe de roomkaas en de gember in de soep. Zet de staafmixer erop totdat het een mooie egale soep is. Lekker pittig en verwarmend!

Gehaktmuffin

Ingrediënten gehakt muffins (worstenbroodjes/muffin) 10 stuks:

3 grote bio eieren
70 ml kokosolie
70 ml naturel (geiten) roomkaas of kokosroom
80 gr amandelmeel
30 gr meel gemaakt van gebroken lijnzaad in de keukenmachine
20 gr kokosmeel
100 gr pittige geraspte (geiten) kaas
2 tl (wijnsteen)bakpoeder
1 el bieslook
1 el gehakte zonnebloempitten
½ tl Herbamare kruidenzout
100 gr  bio kipgehakt met gehaktkruiden

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Meng alle droge ingrediënten in een royale kom. Draai 10 kleine balletjes van het gekruid gehakt. De vloeibare ingrediënten (eieren, roomkaas en vloeibare kokosolie) bij elkaar doen in een maatbeker en met de staafmixer mengen tot een luchtige, egale massa. De vloeibare ingrediënten bij de droge doen en door elkaar scheppen tot er ‘beslag’ ontstaat.

Vul 10 (siliconen) muffin vormpjes met een bodempje beslag. Druk in ieder vormpje een balletje gehakt. (niet te hard aandrukken) en vul de vormpjes daarna tot de rand met het overgebleven beslag. 30 minuten in de oven (je huis ruikt zaaaalig) en….klaar!

Het is een prima meeneemluch, in combinatie met bijvoorbeeld een gekookt eitje en wat groenten(soep).

Een beetje warm vinden wij ze het lekkerst. Invriezen kan.

Geniet, Mandy
GV – SV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord