Ik houd helemaal niet van Engelse woorden op een Nederlandse blog. Toch is er soms geen ontkomen aan. Neem nu bijvoorbeeld deze lekkere snack. Citroenballetjes? Of LemonCake Balls? Tsja, ik weet wel wat ik dan lekkerder vind bekken. Of nu lekker bekt of niet, het hapje is werkelijk niet te versmaden. Dit soort balletjes zijn er in alle soorten en maten. Vaak bevatten ze cacao of kokos, en deze beiden niet. De workshopbezoekers waren unaniem enthousiast over deze lekkere traktatie. Lekker voedzaam, puur natuur. En…super simpel, zo gemaakt! Doe jezelf een plezier, ren de keuken in en maak je zondagse kopje koffie of thee compleet.
Ingrediënten voor circa 15 stuks:
60 gr amandelen
110 gr cashewnoten
200 gr verse dadels zonder pit
1 el vers citroensap
1 el citroenrasp
¼ tl Himalaya zout
Bereiding:
Maal de noten in een keukenmachine fijn. Doe de dadels, zout en citroensap en rasp erbij en draai er een deegje van.
Draai hier gelijke ballen van. Zet ze een uurtje in de koelkast en doe ze dan in een goed afgesloten pot of bakje.
Bewaar ze in de koelkast (als dat lukt) 😉
Tip: De chocoladeliefhebber kan wat pure chocolade smelten en de balletjes hier door halen.
Geniet, Mandy
SV – GV – LV