Dubbel Drank

Ik schreef het afgelopen week al op Facebook. Woensdagmiddag hadden we het gelijk in huis. Van moppentappers tot wetenschappers. En van fröbelmiepjes tot sportieve typjes. Oh ja, en wat moeders.  😉 Het was dan ook knettergezellig. We deden het smaken- en suikerklontjesspel, gingen kokkerellen en alles proeven natuurlijk. En omdat we echte koks in wording op visite hadden, ontving iedereen een echt lente-kok diploma. Wat was het geweldig gezellig op de workshop ouder & kind koken!

We maakten die dag een gezond sapje voor onze gasten. Dubbel Drank. Ik vond het er qua smaak en consistentie echt veel van weg hebben, en de kids vonden het ook lekker! Ik heb het daarna nog een keer gemaakt voor enkel volwassenen. Toen heb ik de extra zoeting eruit gelaten, en dat vonden wij ‘grote mensen’ zoet genoeg. Dat ligt natuurlijk aan het fruit dat je gebruikt. Schenk in leuke glazen, decoreer eventueel met vlaggetjes en rietjes, en het is een zomers drankje voor bij een barbecue of een feestje.

Ingrediënten (voor 1 grote kan):

2 mango’s

4 nectarines

950 ml water

60 ml honing (of ahornsiroop), optioneel

halve vanillepeul

 

Bereiding:

Schil de mango’s en nectarines, en snijd ze in niet te grote stukken. Snijd de halve vanille peul in de lengte open.

Doe het fruit samen met 500 milliliter water, de honing en de vanille in een steelpannetje en roer door elkaar.

Breng dit al roerend aan de kook. Zet het vuur dan laag en kook het sap zachtjes voor zo’n 20 minuutjes. Roer af en toe door.

Giet de dubbel drank door een zeef boven een grote kom.

Verwijder de vanille peul en mix het overige fruitvruchtvlees (in de zeef) samen met 450 milliliter water in de blender, tot een glad sapje.

Voeg dit toe aan de rest van de dubbel drank en laat lekker koel worden in de koelkast.

Geniet, Mandy
SV – LV – GV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

1 reactie

  1. Lekker en gezond!

Geef een reactie