Gado Gado met kip

Wat?! Ben je daar ineens? Ja. 🙂 Dat komt omdat we laatst eters hadden, en dat mijn Gado Gado bijna met bord en al werd opgegeten. Nu wil ik dus graag het recept bewaren. En dat doe ik hier. Zo deel ik het dan ook direct met jou. Ik hou van delen. Mocht je het maken, geniet er dan van! Ik hoop dat ook jij bijna het bord erbij opeet.

Geniet, Mandy

—-

Ingrediënten voor 4 personen

400 gram sperziebonen
4 eieren
500 gram gemarineerde (vega) kipfilet
bos radijsjes
2 limoenen
200 gram gemengde sla
1 komkommer
potje atjar (of zelf maken)
150 gram Pandanrijst (ongekookt afgewogen voor 4 porties)
Bloemkoolrijst kan uiteraard ook
gebakken uitjes
Satésaus (deze)

Bereiding

Snijd (of knip) de kip in stukjes en zet ze voor een aantal uren (afgedekt en in de koelkast) in de marinade.

Maak de sperziebonen schoon, en kook deze 4 minuutjes. Giet ze af, en koel ze af met koud stromend water. Zet opzij.
Kook ondertussen de 4 eieren voor zo’n 8 minuutjes. Giet ook deze af, en laat ze ‘schrikken’ onder koud stromend water.

Snijd wat radijsjes met de mandoline in fijne plakjes. Schil en snijd de komkommer ook in plakjes. Ik had bij toeval een lege pot augurken, waarvan ik het augurkennat had bewaard. Daar heb ik de komkommerschijfjes in gedaan. Wij hadden dus zoet-zure komkommer.

Kook eventueel wat rijst voor de liefhebbers. En maak satésaus.

Bak nu de kipstukjes mooi bruin en gaar.

Leg op de vier borden wat sla, gekookte rijst, koude (of lauwe) boontjes, komkommer, atjar, schijfjes radijsjes, ei, kipsaté en een halve limoen. Deze kun je uitknijpen over je maaltijd als je dat lekker vindt.

Serveer met de satésaus en eventueel gebakken uitjes.
Je kunt alles zelf maken, maar dat mag je zelf bepalen. Zal aan tijd en zin liggen. 😉

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.