Wat?! Ben je daar ineens? Ja. 🙂 Dat komt omdat we laatst eters hadden, en dat mijn Gado Gado bijna met bord en al werd opgegeten. Nu wil ik dus graag het recept bewaren. En dat doe ik hier. Zo deel ik het dan ook direct met jou. Ik hou van delen. Mocht je het maken, geniet er dan van! Ik hoop dat ook jij bijna het bord erbij opeet.
Geniet, Mandy
—-
Ingrediënten voor 4 personen
400 gram sperziebonen
4 eieren
500 gram gemarineerde (vega) kipfilet
bos radijsjes
2 limoenen
200 gram gemengde sla
1 komkommer
potje atjar (of zelf maken)
150 gram Pandanrijst (ongekookt afgewogen voor 4 porties)
Bloemkoolrijst kan uiteraard ook
gebakken uitjes
Satésaus (deze)
Bereiding
Snijd (of knip) de kip in stukjes en zet ze voor een aantal uren (afgedekt en in de koelkast) in de marinade.
Maak de sperziebonen schoon, en kook deze 4 minuutjes. Giet ze af, en koel ze af met koud stromend water. Zet opzij.
Kook ondertussen de 4 eieren voor zo’n 8 minuutjes. Giet ook deze af, en laat ze ‘schrikken’ onder koud stromend water.
Snijd wat radijsjes met de mandoline in fijne plakjes. Schil en snijd de komkommer ook in plakjes. Ik had bij toeval een lege pot augurken, waarvan ik het augurkennat had bewaard. Daar heb ik de komkommerschijfjes in gedaan. Wij hadden dus zoet-zure komkommer.
Kook eventueel wat rijst voor de liefhebbers. En maak satésaus.
Bak nu de kipstukjes mooi bruin en gaar.
Leg op de vier borden wat sla, gekookte rijst, koude (of lauwe) boontjes, komkommer, atjar, schijfjes radijsjes, ei, kipsaté en een halve limoen. Deze kun je uitknijpen over je maaltijd als je dat lekker vindt.
Serveer met de satésaus en eventueel gebakken uitjes.
Je kunt alles zelf maken, maar dat mag je zelf bepalen. Zal aan tijd en zin liggen. 😉