Even terug naar Italië? Maak dan eens deze gevulde kip-caprese. Hier word ik nu blij van. Super makkelijk en zoooo smakelijk! Deze smaakexplosie staat binnen 20 minuutjes op tafel!
Deze kipfilets zijn gevuld met zelfgemaakte pesto, zongerijpte tomaat, verse basilicum en zachte buffel mozzarella. Ze zitten ingepakt in met Keltisch zeezout gezouten rauwe ham van de Woeste grond.
Wanneer ze goudbruin gegaard zijn, schenk je er nog wat pesto dressing overheen en je Italiaans feestje is compleet! Snijd er met een scherp mes in, en de gesmolten mozzarella komt je tegemoet. Mmmmjam!
*Maak er een ‘pasta’ pesto bij van courgetti en je koolhydraatarme, goed vullende maaltijd is compleet.
Ingrediënten voor 2 porties:
2 kipfilets
1 buffel mozzarella
1 rijpe tomaat
Verse basilicumblaadjes
Homemade pesto (klik HIER voor het recept)
6 plakken rauwe ham
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Zo krijg je vier dunnere filets. Kruid deze met ietwat peper en zout. Smeer op twee helften royaal pesto. Snijd de tomaat en mozzarella in een gelijke hoeveelheid plakjes. Leg eerst de plakjes mozzarella op de kipfilet met pesto, dan de tomatenplakjes en als laatste nog 4 blaadjes basilicum, en sluit af met een halve kipfilet. Wikkel de pakketjes zo strak mogelijk, elk in drie plakjes rauwe ham.
Smelt wat roomboter (of kokosolie) in een koekenpan. Leg de kipfilets in de pan (met de ‘ham-naad’ naar beneden). Bak ze voor zo’n 3 tot 5 minuutjes aan beide kanten. Draai het vuur wat lager, en bak de Caprese kip in nog zo’n 5 minuutjes gaar (eventueel met de deksel op de pan). Blijf regelmatig keren! Ik gebruik daar twee lepels voor.
Meng ondertussen wat pesto met een goede olijfolie tot een dressing. Leg de gebakken kip op een bord en schenk er wat dressing overheen. Serveer met groenten naar keuze.
*Tip: Maak spirelli van courgettes en schep hier de rest van de pesto door. (Koolhydraatarme pasta pesto). Leg hier een gevulde kipfilet bovenop. Serveer direct.
Geniet, Mandy
SV – GV – KA