Kabeljauw met Bieslook-Hüttenkäse

Hüttenkäse, ik ben er fan van! Lekkere lichte verse kaas. De naturel variant vind ik heerlijk op een homemade cracker of geroosterde zuurdesem boterham, met wat stevia en kaneel. Maar de variant met bieslook en peterselie vind ik ook zalig!

In dit recept gebruik ik de hartige variant samen met augurk en kappertjes, als topping op een stukje kabeljauw. Echt zo’n januari gerechtje. Licht verteerbaar, hoog in eiwitten, laag in koolhydraten en vetten. Even wat anders en super lekker!

Wij aten er snijbonen bij. Wist je dat je deze zonder voor te koken, in zo’n 8 tot 10 minuutjes gaar kunt wokken? Dat deden wij, en we deden er op het laatst wat sambal doorheen. Dat ietwat pittige zorgde voor de juiste balans op onze borden.

Snel, simpel en gezond. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten voor 2 porties:

1 bakje Hüttenkäse met bieslook & peterselie
400 gr snijbonen
2 stukjes kabeljauw
peper en zout
1 augurk
1 tl kappertjes
Halve tl sambal

Bereiding:

Snijd (of knip) de kappertjes en de augurk heel fijn, en meng deze voorzichtig door de Hüttenkäse. Breng eventueel extra op smaak met wat zwarte peper. Zet opzij.

Kruid de vis met peper en zout (of viskruiden). Bak de kabeljauw net gaar in wat roomboter. Dan blijft de vis het lekkerst van smaak en wordt ie niet droog.

Wok de boontjes in wat roomboter gaar en voeg eventueel wat zout en sambal toe.

Verdeel de snijbonen over de twee borden. Leg op ieder bord een stuk kabeljauw en schep er een flinke portie Hüttenkäse topping op.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.