Het koolhydraatarme mozzarelladeeg wat ik vandaag met jullie deel is zo veelzijdig en handzaam, echt fantastisch! Je kunt er onder andere pizzabodems en (gevulde) broodjes (zoet en hartig) van maken. Zelfs als je het deeg heel dun uitrolt, nacho’s. Koolhydraatarm! Vandaag maak ik er broodstengels van. Hartig, en zacht van structuur. Omdat er kruidenboter doorheen zit, hebben ze geen dipjes op beleg meer nodig. Lekker voor bij een kop soep, salade of een (lente) barbecue.
Mochten jullie meer creaties willen zien met dit deeg, dan hoor ik dat graag! Dan ga ik er met plezier weer mee aan de slag.
Ingrediënten voor zo’n 12 broodstaafjes:
170 gr geraspte mozzarella kaas
50 gr naturel roomkaas
Een flinke draai zwarte peper
1 tl wijnsteenbakpoeder
85 gr amandelmeel
3 el room- of kruidenboter, gesmolten
1 el sesamzaad, ter garnering
grof gemalen zout, ter garnering
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Op het wereld wijde web wordt dit ‘fathead’ deeg steeds gemaakt met het gebruik van een magnetron. Die hebben wij niet. Dus ben ik begonnen met op heel laag voor en continu roerend de mozzarella samen met de roomkaas te smelten. Wanneer het mooi egaal is, kan de gesmolten kruidenboter erbij. Blijf vooral roeren. Voeg al laatste het amandelmeel, peper en het wijnsteenbakpoeder toe. Kneed er nu met je handen een deegbal van.
Leg deze tussen twee stukken bakpapier, en rol uit tot een deegplaat van ongeveer 1 cm dik. Wel een beetje doorwerken, want de kaas wordt langzaam weer harder en dan is je deegje minder goed te bewerken heb ik ervaren. 😉
Snijd nu uit de deegplaat circa 12 repen en rol deze op. Bestrijk de bovenkant van de broodstaafjes met wat gesmolten (kruiden)boter en garneer met sesamzaadjes en wat grof gemalen zout. Leg ze op de bakplaat en zet ze voor zo’n 7 a 8 minuutjes in de oven. Blijf erbij, want ze branden zomaar aan.
Even af laten koelen en klaar! Je kunt ze goed invriezen.
Geniet, Mandy
SV, KA, GV
Kom je in het voorjaar bij me lunchen/brunchen in de vorm van een high tea? Gezellig, er zijn nog enkele plaatsjes vrij! KLIK HIER.
Ziet er prima uit mandy, ik ga ze vanavond proberen te maken, ben erg benieuwd!!
Ik zou graag andere creaties met dit deeg van je zien!!!
Heb gisteren je paasstol gemaakt, superlekker!!
Groetjes Lia
Leuk Lia, ik ga eens brainstormen.
Zou je hier ook stokbrood van kunnen maken. Ik ben naarstig op zoek naar een recept. Dit lijkt me lekker en het zou top zijn als het geschikt is
Geen idee. Maar als je onder het loepje op mijn blog zoekt naar stokbrood, vind je een andere variant.
Hallo Mandy.
De broodstaafjes op de foto zien er aantrekkelijk uit!
Ik ben dus aan de slag gegaan met je recept.
Ik had geen kant en klaar geraspte mozzarella, heb zelf dus bollen kleiner gemaakt.
Verder niets anders.
Echter het ‘deeg’ bleef super dun, kon er absoluut geen bal van kneden.
Ook na wat wachten werd het niet steviger door stollen.
Uiteindelijk heb ik er meer amandelmeel door gedaan.
En op de bakplaat beetje bij elkaar geschraapt tot een staafje en ze eens zo lang gebakken.
Het smaakt wel, maar het oog wil ook wat.
Welke kaas gebruikte jij?
Hoeveel kohlehydraten zitten erin?
Mvg Inge
Ik heb het geprobeerd te maken, maar mijn staafjes zijn compleet gesmolten, nog maar een keer opgerold en nog maar een paar minuten gebakken. Ze ziet er niet uit, maar ze smaken wel goed.