Koolhydraatarme Broodstaafjes

Het koolhydraatarme mozzarelladeeg wat ik vandaag met jullie deel is zo veelzijdig en handzaam, echt fantastisch! Je kunt er onder andere pizzabodems en (gevulde) broodjes (zoet en hartig) van maken. Zelfs als je het deeg heel dun uitrolt, nacho’s. Koolhydraatarm! Vandaag maak ik er broodstengels van.  Hartig, en zacht van structuur. Omdat er kruidenboter doorheen zit, hebben ze geen dipjes op beleg meer nodig. Lekker voor bij een kop soep, salade of een (lente) barbecue.

Mochten jullie meer creaties willen zien met dit deeg, dan hoor ik dat graag! Dan ga ik er met plezier weer mee aan de slag.

Ingrediënten voor zo’n 12 broodstaafjes:

170 gr geraspte mozzarella kaas
50 gr naturel roomkaas
Een flinke draai zwarte peper
1 tl wijnsteenbakpoeder
85 gr amandelmeel
3 el room- of kruidenboter, gesmolten
1 el sesamzaad, ter garnering
grof gemalen zout, ter garnering

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Op het wereld wijde web wordt dit ‘fathead’ deeg steeds gemaakt met het gebruik van een magnetron. Die hebben wij niet. Dus ben ik begonnen met op heel laag voor en continu roerend de mozzarella samen met de roomkaas te smelten. Wanneer het mooi egaal is, kan de gesmolten kruidenboter erbij. Blijf vooral roeren. Voeg al laatste het amandelmeel, peper en het wijnsteenbakpoeder toe. Kneed er nu met je handen een deegbal van.

Leg deze tussen twee stukken bakpapier, en rol uit tot een deegplaat van ongeveer 1 cm dik. Wel een beetje doorwerken, want de kaas wordt langzaam weer harder en dan is je deegje minder goed te bewerken heb ik ervaren. 😉

Snijd nu uit de deegplaat circa 12 repen en rol deze op. Bestrijk de bovenkant van de broodstaafjes met wat gesmolten (kruiden)boter en garneer met sesamzaadjes en wat grof gemalen zout. Leg ze op de bakplaat en zet ze voor zo’n 7 a 8 minuutjes in de oven. Blijf erbij, want ze branden zomaar aan.

Even af laten koelen en klaar! Je kunt ze goed invriezen.

Geniet, Mandy
SV, KA, GV

Kom je in het voorjaar bij me lunchen/brunchen in de vorm van een high tea? Gezellig, er zijn nog enkele plaatsjes vrij! KLIK HIER.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken.Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven.Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'.Wees welkom.

2 reacties

  1. Ziet er prima uit mandy, ik ga ze vanavond proberen te maken, ben erg benieuwd!!
    Ik zou graag andere creaties met dit deeg van je zien!!!
    Heb gisteren je paasstol gemaakt, superlekker!!
    Groetjes Lia

Geef een reactie