Meloen met ham

Soms ben je voor een gelegenheid op zoek naar mooie, lekkere en gezonde hapjes. Ik vind prikkers altijd heel feestelijk. Het ziet er ook uit alsof je veel moeite hebt gedaan. Toch blijkt het maar een klein beetje meer werk, dan wanneer je het op een bord of plank zou serveren. De Caprese sticks van mijn blog zijn ‘vaste gasten’ op onze feestjes. Daar kun je echt mee pronken, en er zijn zelden gasten die deze niet kunnen waarderen.

Meloen met ham is een eenvoudige, vaak ook zeer welkome combinatie. Maar een schijfje meloen met ham erom? Saaaaai! Dat moet toch leuker kunnen? En ja hoor! Zo ontstonden deze bijna te makkelijke, knappe hapjes.

Super leuk als aanvulling op een lunch/brunch of feestje.

Ingrediënten:

1 Galia meloen
niet de dun gesneden plakjes prosciutto of rauwe ham
mini mozzarella
leuke prikkers

Bereiding:

Snijd blokjes van het vruchtvlees van de Galia meloen
Laat de mini mozzarella uitlekken en dep deze voorzichtig droog
Vouw een plakje ham bij elkaar in prik dit als eerste op een prikker, prik nu de mozzarella eronder, en sluit af met het blokje meloen.

Tips: Liever geen varken? Met kipfilet kan het ook. Liever koolhydraatarm? Prik er dan in plaats van meloen, een half gekookt (kwartel)eitje aan.

Geniet, Mandy
SV – GV – LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord