Meloen met ham

Soms ben je voor een gelegenheid op zoek naar mooie, lekkere en gezonde hapjes. Ik vind prikkers altijd heel feestelijk. Het ziet er ook uit alsof je veel moeite hebt gedaan. Toch blijkt het maar een klein beetje meer werk, dan wanneer je het op een bord of plank zou serveren. De Caprese sticks van mijn blog zijn ‘vaste gasten’ op onze feestjes. Daar kun je echt mee pronken, en er zijn zelden gasten die deze niet kunnen waarderen.

Meloen met ham is een eenvoudige, vaak ook zeer welkome combinatie. Maar een schijfje meloen met ham erom? Saaaaai! Dat moet toch leuker kunnen? En ja hoor! Zo ontstonden deze bijna te makkelijke, knappe hapjes.

Super leuk als aanvulling op een lunch/brunch of feestje.

Ingrediënten:

1 Galia meloen
niet de dun gesneden plakjes prosciutto of rauwe ham
mini mozzarella
leuke prikkers

Bereiding:

Snijd blokjes van het vruchtvlees van de Galia meloen
Laat de mini mozzarella uitlekken en dep deze voorzichtig droog
Vouw een plakje ham bij elkaar in prik dit als eerste op een prikker, prik nu de mozzarella eronder, en sluit af met het blokje meloen.

Tips: Liever geen varken? Met kipfilet kan het ook. Liever koolhydraatarm? Prik er dan in plaats van meloen, een half gekookt (kwartel)eitje aan.

Geniet, Mandy
SV – GV – LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie