Pasta salade..heerlijk! Zeker met deze tropische temperaturen. Maar het past niet in een koolhydraatarme leefstijl. Nu bestaat er koolhydraatarme pasta, en deze gebruik ik zo af en toe voor dit soort gerechtjes.
Wij vinden dit bijvoorbeeld lekker als bijgerecht bij een barbecue. Maar gewoon als vegetarische hoofdmaaltijd ook heerlijk!
Ingrediënten voor 2 porties:
200 gr Cherry tomaatjes
halve komkommer, in blokjes zonder zaadlijst
80 gr droge Dreamfields macaroni
1 el homemade pesto
1 teentje knoflook, geperst (als je dat lekker vindt)
125 gr mini mozzarella
Verse basilicumblaadjes, gehakt
Flinke draai zwarte peper
Bereiding:
Kook de pasta in zo’n 8 minuutjes gaar. Giet af en spoel af met koud water. Schep er een eetlepel milde olijfolie doorheen. Snijd de mini mozzarella in kwartjes, en de Cherry tomaatjes doormidden. Schep nu alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Serveer direct of zit in een afgesloten bak in de koelkast.
Variatietips:
*Blokjes avocado erdoor is ook altijd lekker. Liever niet vegetarisch? Voeg dan gebakken kipstukjes of een blikje tonijn toe.
*Geen pesto in huis, maar wel balsamico azijn? Ook heel erg lekker!
*Koop je liever geen pasta? Gebruik dan eens rauwe courgetti.
Geniet, Mandy
GV, SV, KA