Pasta Pesto Salade

Pasta salade..heerlijk! Zeker met deze tropische temperaturen. Maar het past niet in een koolhydraatarme leefstijl. Nu bestaat er koolhydraatarme pasta, en deze gebruik ik zo af en toe voor dit soort gerechtjes.

Wij vinden dit bijvoorbeeld lekker als bijgerecht bij een barbecue. Maar gewoon als vegetarische hoofdmaaltijd ook heerlijk!

Ingrediënten voor 2 porties:

200 gr Cherry tomaatjes
halve komkommer, in blokjes zonder zaadlijst
80 gr droge Dreamfields macaroni
1 el homemade pesto
1 teentje knoflook, geperst (als je dat lekker vindt)
125 gr mini mozzarella
Verse basilicumblaadjes, gehakt
Flinke draai zwarte peper

Bereiding:

Kook de pasta in zo’n 8 minuutjes gaar. Giet af en spoel af met koud water. Schep er een eetlepel milde olijfolie doorheen. Snijd de mini mozzarella in kwartjes, en de Cherry tomaatjes doormidden. Schep nu alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Serveer direct of zit in een afgesloten bak in de koelkast.

Variatietips:

*Blokjes avocado erdoor is ook altijd lekker. Liever niet vegetarisch? Voeg dan gebakken kipstukjes of een blikje tonijn toe.
*Geen pesto in huis, maar wel balsamico azijn? Ook heel erg lekker!
*Koop je liever geen pasta? Gebruik dan eens rauwe courgetti.

Geniet, Mandy
GV, SV, KA

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Leave a Reply