Courgetti. Niks nieuws meer tegenwoordig. Deze groentespaghetti is inmiddels helemaal ingeburgerd. Zo ook de bloemkool- en broccolirijst. Gewoon kant-en-klaar te koop in elke supermarkt. Een lekker bordje ‘pasta’ maar dan koolhydraatarm, en je dagelijkse groente-inname schiet meteen omhoog. Lekker licht verteerbaar en goed voor je darmen. En natuurlijk niet te vergeten heel smakelijk! Wat wil je nog meer? Deze romige variant met hamreepjes staan binnen een mum van tijd op tafel. Liever vegetarisch? Dan laat je dan ham eruit. Ook lekker! Meer schotels met courgette vind je HIER.
Ingrediënten voor 2 royale porties:
2 of 3 courgettes (circa 800 gr)
400 gr champignons
200 gr hamreepjes
1 ui
2 el kruidenroomkaas
1 (gistvrij) groentebouillonblokje
Zwarte peper
1 teen knoflook, geperst
Kruidenboter
Bereiding:
Maak met een spirelli pasta van de courgettes (of koop het kant-en-klaar).
Borstel de champignons schoon, en snijd deze in plakjes.
Snijd de ui in blokjes.
Doe wat kruidenboter in een koekenpan en bak hierin de ui met de champignons. Breng op smaak met peper en zout en voeg de hamreepjes toe. Bak deze kort mee.
Voeg als laatste de geperste knoflookteen toe. Roer goed door, en houd warm. Bak nu kort de courgette-spaghetti in een andere pan met wat boter. Kruimel het bouillonblokje erdoor en blijf goed omscheppen. Roer nu de kruidenroomkaas erdoor en haal van het vuur. Schep met een schuimspaan de courgette-spaghetti uit de pan, en verdeel over twee borden. Verdeel hier het ham-champignon-mengsel over. Veel kookvocht in de pan van de courgetti? Dit zou je als (room)soepje kunnen nuttigen. Erg lekker!
Geniet, Mandy
SV, GV, KA
Wil je in het voorjaar bij me komen lunchen/brunchen in de vorm van een high tea? Gezellig! KLIK DAN HIER.