Ok, we hebben een nieuw favoriet gerecht hier in huis. Heerlijke groentenoedels met een frisse (maar ook romige) limoen-satésaus. Oh joh, zo fijn. Snel op tafel en TE lekker! Ook een dag later koud, als lunch heel lekker met wat schijfjes komkommer. De mini-mensjes in je gezin zullen dit vast ook heerlijk vinden.
Ingrediënten voor 2 porties:
1 grote wortel (winterpeen) of pastinaak
1 flinke courgette
300 gr. kippendijfilet (of kipfilet), in kleine stukjes
1 rode peper
1 limoen
Bosui
peper & zout
(homemade) kruiden roomboter (om in te bakken)
ongezouten pinda’s of sesamzaad ter garnering
Sla naar keuze
Satésaus volgens DIT recept
Bereiding:
Maak noedels (met de Spirelli) van de courgette en de wortel. Zet opzij.
Snijd de rode peper (zonder lijst en zaad) in kleine ringetjes. Doe dit ook met de bosui.
Maak de satésaus volgens de bovenstaande link, en voeg 1 el limoensap en 1 el limoenrasp toe. Roer door en zet opzij.
Kruid de kipstukjes met peper en zout, en bak deze mooi bruin in de kruidenboter. Schep ze uit de pan, en bak hierin de noedels met de rode peper ringetjes kort.
Schep de kip en de limoen-satésaus erdoor. Zorg dat alles goed warm is.
Leg wat sla op de bodem van twee borden. Verdeel hier de thaise kipsaté noedels over en garneer met bosui ringetjes, pinda’s en/of sesamzaad.
Geniet, Mandy
SV – GV – LV – KA