Thaise Kip Saté Noedels

Ok, we hebben een nieuw favoriet gerecht hier in huis. Heerlijke groentenoedels met een frisse (maar ook romige) limoen-satésaus. Oh joh, zo fijn. Snel op tafel en TE lekker! Ook een dag later koud, als lunch heel lekker met wat schijfjes komkommer. De mini-mensjes in je gezin zullen dit vast ook heerlijk vinden.

Ingrediënten voor 2 porties:

1 grote wortel (winterpeen) of pastinaak
1 flinke courgette
300 gr. kippendijfilet (of kipfilet), in kleine stukjes
1 rode peper
1 limoen
Bosui
peper & zout
(homemade) kruiden roomboter (om in te bakken)
ongezouten pinda’s of sesamzaad ter garnering
Sla naar keuze

Satésaus volgens DIT recept

Bereiding:

Maak noedels (met de Spirelli) van de courgette en de wortel. Zet opzij.
Snijd de rode peper (zonder lijst en zaad) in kleine ringetjes. Doe dit ook met de bosui.
Maak de satésaus volgens de bovenstaande link, en voeg 1 el limoensap en 1 el limoenrasp toe. Roer door en zet opzij.

Kruid de kipstukjes met peper en zout, en bak deze mooi bruin in de kruidenboter. Schep ze uit de pan, en bak hierin de noedels met de rode peper ringetjes kort.

Schep de kip en de limoen-satésaus erdoor. Zorg dat alles goed warm is.

Leg wat sla op de bodem van twee borden. Verdeel hier de thaise kipsaté noedels over en garneer met bosui ringetjes, pinda’s en/of sesamzaad.

Geniet, Mandy
SV – GV – LV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Leave a Reply