Thaise Kip Saté Noedels

Ok, we hebben een nieuw favoriet gerecht hier in huis. Heerlijke groentenoedels met een frisse (maar ook romige) limoen-satésaus. Oh joh, zo fijn. Snel op tafel en TE lekker! Ook een dag later koud, als lunch heel lekker met wat schijfjes komkommer. De mini-mensjes in je gezin zullen dit vast ook heerlijk vinden.

Ingrediënten voor 2 porties:

1 grote wortel (winterpeen) of pastinaak
1 flinke courgette
300 gr. kippendijfilet (of kipfilet), in kleine stukjes
1 rode peper
1 limoen
Bosui
peper & zout
(homemade) kruiden roomboter (om in te bakken)
ongezouten pinda’s of sesamzaad ter garnering
Sla naar keuze

Satésaus volgens DIT recept

Bereiding:

Maak noedels (met de Spirelli) van de courgette en de wortel. Zet opzij.
Snijd de rode peper (zonder lijst en zaad) in kleine ringetjes. Doe dit ook met de bosui.
Maak de satésaus volgens de bovenstaande link, en voeg 1 el limoensap en 1 el limoenrasp toe. Roer door en zet opzij.

Kruid de kipstukjes met peper en zout, en bak deze mooi bruin in de kruidenboter. Schep ze uit de pan, en bak hierin de noedels met de rode peper ringetjes kort.

Schep de kip en de limoen-satésaus erdoor. Zorg dat alles goed warm is.

Leg wat sla op de bodem van twee borden. Verdeel hier de thaise kipsaté noedels over en garneer met bosui ringetjes, pinda’s en/of sesamzaad.

Geniet, Mandy
SV – GV – LV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.

Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer!
Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie