Ik deelde jaren geleden het recept van deze homemade gehaktballetjes. Jullie bleken van gehakt te houden, want het was toen mijn meest gelezen recept ever! Hier ging een eitje door. In de Thaise kipgehaktschijfjes van vandaag niet. Ook qua kruiden lijkt het totaal niet op het recept van 4 jaar geleden. En de foto’s zijn er ook nogal wat op vooruit gegaan. Leuk om te zien, vind je niet?
Ik maakte deze keer schijfjes in plaats van balletjes. Gezellig en handzaam fingerfood op een feestje, maar ook prima bij een frisse salade als avondmaaltijd of lunch. Ga je picknicken? Koud ook lekker!
Ingrediënten voor 3 porties:
350 gr kipgehakt
2 tenen knoflook, geperst
10 gr koriander, fijngehakt
1 sjalot, heel fijn gesneden
1 tl zeer fijn gehakte rode peper (zonder zaden voor de milde variant)
2 tl (tamari) sojasaus
Zwarte peper en Himalaya zout naar smaak
roomboter of kokosolie (om in te bakken)
Bereiding:
Meng alle ingrediënten goed door elkaar, draai er circa … balletjes van, en druk deze plat tot schijfjes.
Doe wat roomboter of kokosolie in een braadpan, en braad de gehaktschijfjes mooi bruin en gaar.
Tip: Meng wat homemade mayo met sojasaus en voila, je hebt een dipje.
Geniet, Mandy
SV, GV, LV, KA