Vandaag deel ik enkel een receptje. Even niks te babbelen en een soort van haast. Er staat een appeltaart af te koelen en de visite is onderweg. Nog even door het huis stofzuigen, de vaatwasser leeghalen en een doekje door het toilet. Je kent het vast wel. Dat ga ik nu dus nog even doen. Dit receptje is echt super snel en makkelijk. En deze koolhydraatarme, vegetarische omelet is zowel warm als koud lekker. Op ieder moment van de dag te eten. Ontbijt, lunch, diner? Kan allemaal! Super voedzaam. Je kan er uren op vooruit.
Ingrediënten voor 2 porties:
1 courgette
1 ds champignons
1 el kruidenboter
4 eieren
1 el kruiden roomkaas
Geraspte kaas naar keuze
peper, zout
1 el Italiaanse kruiden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de groenten en bak deze in de kruidenboter met peper, zout en Italiaanse kruiden, op hoog vuur gaar.
Mix de 4 eieren met de kruidenroomkaas. Schep de groenten (zonder bakvocht) in een ovenschaal en schenk de eieren erover. Garneer met geraspte kaas naar keuze en eventueel nog wat peper.
Zet de omelet nu voor zo’n 20 minuutjes in de oven. De omelet is nu mooi gaar en bruin.
Serveer eventueel nog met een salade.
Geniet, Mandy
SV, GV, KA