Champignons gevuld met roomkaas

Champignons. Je houdt van ze, of haat ze. Ik hou d’r ontzettend van! Deze gevulde variant staat hier regelmatig op het menu. Op zaterdagavonden wil ik weleens niet koken, maar maak ik een hapjes plank. Zo’n plank bevat wat rauwkost, toffe toastjes, salades, kaasjes, een soepje en deze gevulde champignons. Dan kijken we Netflix en smullen ondertussen van al dit lekkers. Door je avondmaaltijd zo af en toe te vervangen voor zo’n plankje, kun je toch gezellig snacken zonder dat het extra is. Prima oplossing!

Ingrediënten:

1 ds champignons
1 sjalot
1 bakje kruiden roomkaas
geraspte kaas naar smaak
Zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een ovenschaal in.
Borstel de champignons schoon, en breek de stammetjes eruit. Snijd de sjalot en de stammetjes heel fijn. Bak deze glazig in wat (kruiden)roomboter of kokosolie. Laat even afkoelen, en draai er wat peper overheen.

Meng nu wat kruidenroomkaas door het gebakken sjalot mengsel. Leg de champignons ondersteboven in de ovenschaal en vul ze met het kruidenroomkaas mengsel. Voorzie alle champignons van een toefje geraspte kaas. Zet ze nu voor zo’n 20 tot 30 minuutjes in de oven. Zorg dat de geraspte kaas gesmolten is, maar niet verbrand. Lekker als bijgerecht bij een lekkere salade of als koolhydraatarm hapje met een prikker erin.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken.Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven.Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'.Wees welkom.

Leave a Reply