Frozen Yoghurt Blauwe Bessen

We hebben onze vakantie in eigen land op eigen stek gevierd. Dat hebben wij in onze 24 jaar ‘verkering’ nog nooit eerder gedaan. Gek eigenlijk. Het was heerlijk, en zeker voor herhaling vatbaar! Ik had ook lekker tijd om te kokkerellen.

Ik maakte onder andere deze 1-haps-ijsjes van blauwe bessen met een laagje yoghurt. Je bijt er lekker romig en fris in, en daarna proef je het vruchtje.

Ook heel lekker met andere fruitsoorten zoals; aardbeien, frambozen, bramen maar ook druiven of blokjes mango zijn heerlijk! Het ziet er gezellig uit, is makkelijk te maken en gezond.

Blauwe bessen zitten vol vitaminen en mineralen zoals vitamine C en A, ijzer en magnesium. Daarnaast zitten ze boordevol anti-oxidanten, goed tegen kanker en hart- en vaatziekten en zijn ze laag in koolhydraten. Ze bevatten zoveel voedingswaarde dat je met een handje blauwe bessen per dag, de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit binnen krijgt.

Ingrediënten:

150 gr verse blauwe bessen

250 gr Griekse yoghurt (geiten-, schapen- of kokosyoghurt kan ook)
1 el (acacia) honing (optioneel, voor de zoetekauwen)

Bereiding:

Bekleed een  ovenschaal of bakplaat klaar die in je vriezer past met bakpapier. Zet opzij.

Schep de yoghurt in een diepere bak, en schep hier voorzichtig het fruit doorheen. Haal de met yoghurt bedekte bessen er met twee lepels 1 voor 1 uit, en leg deze verdeeld op de met bakpapier bekleedde schaal.

Zet ze in de vriezer, en wacht ongeveer een uurtje.

Hierna kun je de frozen yoghurt bessen van het bakpapier af halen, en in een hersluitbaar zakje of bakje doen.
In de vriezer bewaren.

Lekker als dessert, tussendoortje of als topping op je overnight oats of smoothie bowl.

Geniet, Mandy
SV – GV

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord