Vis of vlees? Maakt niet uit. Deze salsa is altijd lekker als bijgerecht. Fris, zoet, zuur en ietwat pittig. Een smaakexplosie!
Wat is salsa precies?
Salsa wordt in de Nederlandse keuken meestal gebruikt om een substantie van fijngesneden, vaak rauwe ingrediënten te beschrijven. De smaak van salsa kan uiteenlopen van zoet tot pittig. Je kunt salsa bij veel gerechten serveren. Gebruik het als beleg op zelfgemaakt brood, of als ‘salade’ bij gegrild of gebakken vlees.
Gaat de barbecue aan en komen er gasten? Zet deze salsa ook eens op het menu. Iedereen zal aangenaam verrast zijn.
Ook lekker bij de Thaise Kipgehaktschijfjes.
Salsa:
1 rijpe mango, geschild en in blokjes
1 komkommer, (optioneel: geschild) en in blokjes
10 gr vers gehakte koriander
1 rode peper, in hele fijne ringetjes (zonder zaadjes voor de milde variant)
1/4 rode ui, in kleine blokjes
Zeezout en zwarte peper naar smaak
Bereiding:
Meng alle fijn gesneden ingrediënten goed maar voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Vinaigrette:
3 el milde olijfolie
1 el balsamico azijn
1 tl ahornsiroop
peper en zout naar smaak
Bereiding: Doe alle ingrediënten in een kom of shaker en schud of roer goed door. Schenk deze over de salsa en meng voorzichtig.
Tip: Klik hier voor mijn andere salsa met aardbeien en fetakaas.
Geniet, Mandy
LV, SV, GV
Geen workshop, wel High Tea? Klik HIER!