Thaise Kipgehaktschijfjes

Ik deelde jaren geleden het recept van deze homemade gehaktballetjes. Jullie bleken van gehakt te houden, want het was toen mijn meest gelezen recept ever! Hier ging een eitje door. In de Thaise kipgehaktschijfjes van vandaag niet. Ook qua kruiden lijkt het totaal niet op het recept van 4 jaar geleden. En de foto’s zijn er ook nogal wat op vooruit gegaan. Leuk om te zien, vind je niet?

Recept 2014

Ik maakte deze keer schijfjes in plaats van balletjes. Gezellig en handzaam fingerfood op een feestje, maar ook prima bij een frisse salade als avondmaaltijd of lunch. Ga je picknicken? Koud ook lekker!

Ingrediënten voor 3 porties:

350 gr kipgehakt
2 tenen knoflook, geperst
10 gr koriander, fijngehakt
1 sjalot, heel fijn gesneden
1 tl zeer fijn gehakte rode peper (zonder zaden voor de milde variant)
2 tl (tamari) sojasaus
Zwarte peper en Himalaya zout naar smaak
roomboter of kokosolie (om in te bakken)

Bereiding:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar, draai er circa … balletjes van, en druk deze plat tot schijfjes.
Doe wat roomboter of kokosolie in een braadpan, en braad de gehaktschijfjes mooi bruin en gaar.

Tip: Meng wat homemade mayo met sojasaus en voila, je hebt een dipje.

Geniet, Mandy
SV, GV, LV, KA

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken.Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven.Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'.Wees welkom.

Leave a Reply