Barbecueën, gezellig! We eten (en drinken) naast dat stukje gebakken vis en vlees ook graag nog wat aanverwanten zoals huzarensalade, sapjes, sauzen en brood.
Ik maakte dit koolhydraatarm partybrood met kruidenboter op basis van kokosmeel. Kokosmeel smaakt niet naar kokosmeel vind ik. Maar als je nieuw bent met een koolhydraatbeperkte leefstijl, is dit niet het brood dat je gewent bent. Toch is het fijn dat je op iets broodachtigs kunt bijten wanneer de rest dat ook doet toch? Smeer er wat grasroomboter op. Mmmm!
Ingrediënten:
70 gr kokosmeel
2 el psylliumvezels
1 tl wijnsteenbakpoeder
1/4e tl Himalaya zout
1/4e tl knoflookpoeder
1/4e tl uienpoeder
1 tl bieslook ringetjes
180 ml water
4 grote eieren
4 el kruidenboter, gesmolten
1 eigeel met een scheutje water
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar. Mix de boter samen met de eieren en het water luchtig. Schep dit goed door de droge ingrediënten en laat even rusten. Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Leg deze in een met bakpapier bekleedde ovenschaal of springvorm.
Smeer een dun laagje verdund eigeel op de bolletjes voor een mooie glans.
Zet het breekbrood nu voor zo’n 30-35 minuutjes in de oven.
Serveer bij soep, barbecue of lunch/picknick
Geniet, Mandy
SV, GV, KA