PartyBrood met Kruidenboter

Barbecueën, gezellig! We eten (en drinken) naast dat stukje gebakken vis en vlees ook graag nog wat aanverwanten zoals huzarensalade, sapjes, sauzen en brood.
Ik maakte dit koolhydraatarm partybrood met kruidenboter op basis van kokosmeel. Kokosmeel smaakt niet naar kokosmeel vind ik. Maar als je nieuw bent met een koolhydraatbeperkte leefstijl, is dit niet het brood dat je gewent bent. Toch is het fijn dat je op iets broodachtigs kunt bijten wanneer de rest dat ook doet toch? Smeer er wat grasroomboter op. Mmmm!

Ingrediënten:

70 gr kokosmeel
2 el psylliumvezels
1 tl wijnsteenbakpoeder
1/4e tl Himalaya zout
1/4e tl knoflookpoeder
1/4e tl uienpoeder
1 tl bieslook ringetjes
180 ml water
4 grote eieren
4 el kruidenboter, gesmolten
1 eigeel met een scheutje water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar. Mix de boter samen met de eieren en het water luchtig. Schep dit goed door de droge ingrediënten en laat even rusten. Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Leg deze in een met bakpapier bekleedde ovenschaal of springvorm.

Smeer een dun laagje verdund eigeel op de bolletjes voor een mooie glans.

Zet het breekbrood nu voor zo’n 30-35 minuutjes in de oven.
Serveer bij soep, barbecue of lunch/picknick

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie