In 28 dagen van gifbelt naar tempel (recensie)

De allereerste versie van dit boek kwam uit op 10-10-2010. Ik ben gevoelig voor dit soort getallen. Wij trouwden op 7-7-2007, al is dat helemaal niet relevant in deze post.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel (recensie) 2

Wat wel relevant is: Jacqueline van Lieshout (auteur), was haar tijd ver vooruit. Voordat het woord superfoods überhaupt uitgevonden was en lang voordat de Puur en Lekker Leefstijl geboren was, schreef zij er al over. Nou ja, bij haar heet het natuurlijk niet zo, dat zou raar zijn….

Een paar weken geleden ontving ik de prachtige totaal vernieuwde versie van dit boek. In 28 dagen van gifbelt naar tempel. De titel doelt op een manier van leven die ervoor zorgt dat je de beste versie van jezelf wordt en kunt blijven. Dit door minder gefabriceerde troepjes te eten en te smeren, en daarnaast op tijd te bewegen en te ontspannen.

Wat een mooi, helder en met humor geschreven boek is dit! Ik ben echt super enthousiast. Jacqueline en ik hebben (zonder elkaar echt te kennen) dezelfde visie, hoera! Ze houdt net zoveel van psylliumvezels als ik ;-). Leve de vezelrijke bolletjes! Als je ooit een basisworkshop bij me hebt gevolgd, dan heb je hier nu een meer dan totaal naslagwerk in handen. Ze legt je niets op, maar daagt je uit eens te gaan ervaren wat 28 dagen puurder leven met je doet. Je leest in alles, dat ze ook Bourgondisch is, net als jij en ik. Dat is fijn. Hierdoor krijgt het nergens een belerende toon.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel (recensie) 1
Het boek bestaat uit 3 delen, of eigenlijk meer stappen.

1. Loskomen van je huidige voedingspatroon. Het is voor iedereen goed om regelmatig te kijken naar: wat doe ik nu en is dit wat ik wil. Wordt (of is ) mijn leefstijl ergens troebel (minder gezond) en hoe voel ik me hierbij?

Dat kan beter! Hoe pak ik dat aan? Jacqueline verteld hier onder anderen waar je op moet letten tijdens het boodschappen doen, wat je beter kunt laten staan. Wat dan een goede vervanger is, en hoe dit alles in te passen in je leven. Ze werkt niet met menu’s en plannen maar geeft wel hele smakelijke suggesties.

2. Vele tips en trucs om de detoxmaand (zoals ze dat noemt) door te komen. Daarbij deelt ze een aantal heerlijke recepten met smakelijke foto’s. Denk dus niet aan sappen, kuren en/of rigoureus vasten. Ze laat je eten. Eten zoals eten bedoelt is.

3. Ok, mijn 28 dagen zitten erop wat nu?! Ook hier heeft ze weer hele praktische, haalbare tips voor.

Mocht je nu een nieuwe leefstijlbijbel zoeken, dan is dit jouw boek. Serieus mooi vormgegeven en inhoudelijk waardevol. Voor iedere bewuste lekkerbek die af en toe even wil kijken waar ie ook alweer staat.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel (recensie) 3

Geniet, Mandy

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord