Mandy antwoordt (3)

Lieve Heleen,

Heel herkenbaar verhaal, ook (nog) voor mij. Zeker wanneer ik denk alles ingedekt te hebben door een belletje te plegen en dat blijkt niet zo te zijn….dan krijg ook ik (even ) een brain-error. 

Toch ben ik na een aantal jaren Puur en Lekker Leven wat rustiger. Ik zorg er wel altijd voor dat ik ‘mijn eigen’ crackers bij me heb. Vleeswaren en kaas is op ieder (ontbijt)buffet te vinden net zoals roomboter en vaak ook fruit. 

    Bron: Google

Op de meeste terrassen kun je wel een omelet zonder brood, een ongebonden soep of een salade zonder dressing met olijfolie bestellen voor de lunch. 

Ook leuk is een supermarkt induiken en daar lekker wat fruit, groenten zoals wortel, komkommer, olijven en eventueel wat ongebrande noten,  kaas en/of vlees te kopen met een fles bio wijn en/of sap en een grasveld opzoeken. 

Ok, de meeste vleeswaren zijn niet geheel puur te noemen maar je moet roeien met de riemen die voorhanden zijn op dat moment. En dan kun je dat beter nemen dan een zak Maltesers was het toch? 😉 

                                                                                                                                                                                       Bron: Google

En de avondmaaltijd…tsja, je hebt wel vakantie vind ik. En wanneer je voor 100% een gezonde leefstijl wilt hanteren, dan maak je het jezelf (in 2014) wel erg lastig. 80/20 is dus een veel gezondere en minder stressvolle weg.

Dan kun je nog voor de beste keuzes binnen het aanbod gaan. Geef op locatie aan dat je geen brood en friet eet en vraag om een extra portie groenten. Blijf na deze niet zo succesvolle ervaring, communiceren. De meeste horecagelegenheden denken graag met je mee. 

Neem een lekkere kop koffie na. Cappuccino? Natuurlijk! Bij geen lactose intolerantie kan dat zomaar een vakantie traktatie zijn. Glaasje wijn? Ja hoor. Een biologisch droog wijntje heeft de voorkeur en drink er water bij.  Sla de zoetigheid standaard af want dat zorgt voor extra trek later op de dag (of zelfs de dag erna), vaak gepaard met vermoeidheid. 

Houdt het ook tijdens de vakantie zo veel mogelijk bij 3 eetmomenten en eet voldoende. Twijfel niet aan hoeveelheden want echt voedsel verzadigd sneller. 

Ieder gezond lichaam schommelt met een kilo of 3 door hormoonschommelingen, stress of een eet/feest-uitschieter. Soms kun je er dus niet eens de vinger direct opleggen. 

Of je nog te redden bent? Ik denk dat dat niet nodig is omdat je gewoon mens bent die wikt en weegt, twijfelt en kiest, meestal goed, soms wat minder goed. Als daar een (relaxte) balans in komt zul je merken dat je lichaam niet meer uit paniek de boel gaat ‘vasthouden’.

Het is een kwestie van tijd. ‘Niet het doel wat je nastreeft maakt je gelukkig, maar de weg ernaar toe’.

Yoga zou je kunnen helpen om meer in contact te komen met je lichaam en om de interne dialogen een halt toe te roepen. Als dat iets is wat bij je past natuurlijk. Anders levert zelfs yoga stress op. 😉 

Geniet (en ontspan),

Mandy 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord