Nom Nom Nom vragen en antwoorden

Ik ontving tijdens onze vakantie van mijn bloggercollega en medefoodie Miss Puur, de nomnomnom tag. Dat betekent dat ik de vragen die zij mij stelt mag beantwoorden in een blog en deze vragen weer door mag spelen aan anderen. Een beetje de retro kettingbrief maar dan digitaal 😉
Ik vind alles leuk (nou ja, veel) dus ook dit. Hieronder de vragen met mijn antwoorden. 

 
 (NomNomNom)

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom?)
Ik lust alles, maar waardeer het 1 wat meer dan het ander, maar dat geldt (denk ik) voor ons allemaal.  Wat ik lekker vind en waar anderen vaak niet zo dol op zijn, zijn spruiten, zuurkool en orgaanvlees. Waar ikzelf niet zo dol op ben zijn aardappelen en witte en bruine bonen.

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)? 
Op dit moment de Huzarensalade en de Mango-Macadamia snacks, dit wisselt echt per jaargetijde. Je kunt ze allebei (ruim) van te voren klaarmaken en zijn ook zo fijn mee te nemen.

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Ik zou in geen enkel restaurant elke dag willen eten, dan wordt ook dat gewoon. Maar waar ik heel graag ga eten is bij Lef in Helvoirt en bij Noble in Den Bosch. Bij beiden zit ik de hele avond als een klein kind ongeduldig te wachten op de volgende gang en te genieten van iedere hap mmmm.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Ik eet zelden brood. Maar als het eens voorkomt is het een zelfgemaakt zuurdesem-spelt-boterhammetje. Daar zou dan grasroomboter met kipfilet, avocado en een flinke pluk alfalfa op gaan. Hoe dat zou heten? Het Margriet broodje. Mijn desemstarter heb ik namelijk een naam gegeven en ze heet dus Margriet. Dit komt doordat een volger mij vertelde dat haar roggedesempje Leo heet, te melig en te leuk! Hoe mijn desempje tot stand is gekomen volgt in een later blog.

Handige kooktip in de link: In een rap tempo tomaten snijden
Zelf koken/ eten bestellen/ buiten de deur eten?

Zelf koken doe ik het allerliefst. Eten bestellen doen we nooit (meer) en buiten de deur eten zo’n 3 keer per week. Nou ja soort van….bij mijn lieve ouders. Mijn ouders houden er dezelfde leefstijl op na en dat in combinatie met een drukke werkweek zorgt voor deze luxe oplossing.

Ben je ergens allergisch voor?
Ja, voor niet eerlijke/pure mensen. Oh, hebben we het nog steeds over voeding? 😉 Allergisch nergens voor wel gevoelig voor koolsoorten, suiker en tarwe.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?
We waren de afgelopen 2 weken in het zonovergoten Turkije. Ik at daar graag als ontbijt een naturel omelet met een eetlepel Turkse yoghurt, wat honing, moerbeibessen, amandelschaafsel, pistachenootjes en wat kaneel. Ik weet niet zeker of het net zo lekker klinkt als dat het is. Maar serieus, echt zalig! Jammer dat ik er geen foto van heb gemaakt.

Wat is je favoriete toetje?
Ik eet eigenlijk zelden of nooit toetjes, maar de chocolademousse vind ik echt genieten.
Chocomousse

Ik geef de nom nom nom tag door aan: Marjolijn van Oerspronkelijk

Geniet, Mandy

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord