Heleen vraagt (2)

Super Mandy al je tips rondom lunches en koolhydraten, thanks!

Ik ben het maar meteen gaan toepassen op de lunches die ik meeneem naar mijn werk.

Ik fiets bij voorkeur een paar keer per week naar mijn werk, lekker 10 kilometer met een flink tempo. Daarbij mag eigenlijk niemand me inhalen; de andere fietsers weten alleen niet dat het een wedstrijd is 🙂 dus dat helpt!
De lunch gaat mee in een fietstas met koelwand en een koelelement erin.

Als (jager)-verzamelaar 😉 ben ik op Pinterest maar eens een voorraadje recepten gaan aanleggen en ook jouw pagina gaan volgen. Ik kan nu wel een jaar vooruit. 😀
Ik ben een aantal van je recepten gaan proberen. Je hebt er sowieso een nieuwe fan bij voor je bloemkoolsalade. Je moet weten dat ik een half jaar geleden NOOIT bloemkool at. Mijn echtgenoot is opgegroeid met bloemkool met zo’n sausje, dat vond ik nou niet echt een traktatie. Dus superblij met je heerlijke alternatief voor deze gezonde groente.
Ik heb trouwens nog een nieuwe verslaving. Vorig jaar waren dat nog meergranen beschuiten en…. ik durf het bijna niet te zeggen… Maltesers. Nu zijn dat crackers met pit geworden. Wat een heerlijk simpel te maken recept! De crackers worden mooi droog en krokant en blijft door het ei en de kokosolie echt perfect een geheel. De Heleen versie bevat als extraatje, verse knoflook.
Verder experimenteer ik er (binnen de richtlijnen) op los en lunch ik graag met: salade met vis aangevuld met bleekselderij, venkel, spinazie of rucola en een scheut goede olijfolie.

Gehaktbrood met (witlof)salade

Salade met geitenkaas en groene asperges (kort gekookt), tomaten, halve avocado, bosui, basilicum en tijm.

Je suggestie om soep mee te nemen als lunch, durf ik niet aan. Ik ben zo bang dat ik mijn laptop een keer al druipend uit mijn tas moet vissen met stengels prei die uit de usb steken. Daarnaast doe ik ook in soep, ja echt in alle varianten, knoflook. Niet heel feestelijk voor collega’s.

Het puur en lekker leven bevalt me goed. Ik heb in jaren niet zo lekker gegeten. Ik was altijd panisch voor vet en nu bepaalde soorten gewoon gezond blijken te zijn, is dat dubbel genieten.
Er zijn collega’s en vrienden die me ‘zielig’ vinden. “Wanneer mag je nou weer een frietje, wijn, brood?” Ik kijk terug naar de zachte-witte-bolletjes-met-hagelslag-en-schuddebuikjes-eters en denk “wanneer ga jij eens ECHT lekker eten?”. 😉
Ik voel me fit en ik straal. Dat vind ik het allervoornaamst.
Maar Mandy, nog niet alles aan het puur en lekker leven is me duidelijk.
Dus heb ik weer wat vraagjes voor je:

1. Er is nog iets dat me verwart m.b.t. bouillonblokken, met en zonder gist en allerlei biologische varianten. Is zo’n klein blokje nou echt zo slecht om te gebruiken?

2. Hoe smelt je kokosolie ? Wat een gedoe…. Bijvoorbeeld als je het wilt gebruiken in de crackers met pit.

3. Ik houd van een korstje aan mijn eten, maar paneren dat is nu er niet meer bij. Is er een puur en lekker alternatief voor
paneermeel?
En lezers van Mandy’s blog; hoe gaan jullie om met die ‘feedback’ uit je omgeving en wat zijn jullie favoriete lunch-gerechten? Ik lees het graag op Facebook (en Mandy vast ook).
Pure groeten, Heleen

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord