Wij houden van vis. Alle vissoorten staan hier regelmatig op het menu. Vooral zalm heeft de voorkeur. Dit vind ik ook een uitermate geschikt moment om positief te zijn over zalm nu de media er anders over denkt. 😉 Zalm is een heerlijke, gezonde, vette vis! Zo, dan is dat ook weer gezegd.
Ik vond een leuk receptje waar de Airfryer weer eens voor gebruikt kan worden. Ik merk dat ik dat apparaat opmerkelijk weinig aan het werk zet. Ik ben een echte oven-freak, die maakt hier dan ook regelmatig overuren. Nu dus de Airfryer, dan kan de oven ondertussen even afkoelen. 😉
Voor 2 personen als maaltijd of als borrelhapje.
Ingrediënten:
1 blikje roze zalm (circa 200 gram) uitgelekt
(je kunt ook Noordzee garnaaltjes of gekookte kipfilet gebruiken)
1 ei los geklopt
1 el verse dille
1 el verse bieslook
vers gemalen peper
1 tl (kruiden) zeezout
1 el geraspte (geiten)kaas (oud)
2 el kokosolie
Basispaneermeel maken:
30 gr haverzemelen (of lijnzaadmeel)
20 gr amandelmeel
TIP: lijnzaadmeel is zeer fijn gemalen lijnzaad
Bereiding:
Maak de zalm met een vork fijn in een schaaltje/diep bord meng het ei, de kaas en de verse kruiden erdoor. Breng op smaak met peper (evt. zout).
Meng in een ander bord/schaaltje de zemelen, met het meel, de 2 eetlepels (kokos)olie en het zeezout tot een rul mengsel.
Vorm van het zalmmengsel 8 kroketjes en rol deze door het ‘paneermeel’.
Bak ze in de Airfryer 8 minuutjes op 200 graden. Geen airfryer? Leg ze op een rooster en zet ze op dezelfde oven stand circa 20 minuutjes in de oven. Blijf er bij en haal ze eruit wanneer ze knapperig zijn.
Lekker met een zelfgemaakte knoflook-mayonaise en frietjes (van knolselderij of pastinaak).
Geniet, Mandy
GV- SV – KA