Warm bloemkool, gember, wortel ontbijt

Dit ontbijt lijkt veel op dit ontbijt, alleen wilde ik het nu eens maken zonder fruit. Door al het testen van m’n zoete baksels ging mijn ‘suikermonster’ (wat in mijn buik woont) weer schreeuwen om meer. Dat houdt in dat ik meer ‘honger’ en een onrustig hoofd heb en snel moe ben. Dat wil ik natuurlijk niet. Om ‘m nu te ‘temmen’, vermijd ik tijdelijk alle fruit en andere zoetigheid zoals honing e.d. en schroef ik de (goede) vetten wat op.

Mensen die mij kennen, weten dat ik een koukleum nummer 1 ben. Ik wil dan ook, zeker in deze tijd van het jaar, graag verwarmend eten. Eten wat de interne kachel brandende houdt. Om dit te bereiken gebruik ik verwarmende kruiden en specerijen.

Uit mijn experiment kwam het volgende ontbijt. Voor velen misschien (nog) een ‘brug te ver’. Maarrr mijn wederhelft die eet wat de pot schaft, vond het ook lekker. In die van hem gingen wel wat blauwe rozijnen en een theelepel honing. In mijn papje ging een eetlepel Muesli en een eetlepel kokosrasp.

gember-wortel

Ingredienten voor 2 porties:

200-250 gr bloemkoolroosjes
60 gr winterpeen in stukjes
1 flinke ‘teen’ geschilde gember in stukjes
100 ml kokosmelk
½ tl vanille extract
100 ml water (of meer als het wat te dik blijft)
1 el gebroken lijnzaad
kaneel en kardemom

paar druppels stevia (optioneel)
blauwe rozijnen (optioneel)
rauwe honing (optioneel)

Bij het gebruik van honing is stevia niet nodig.

Bereiding:

Kook de avond tevoren de gember, winterpeen en bloemkool in de kokosmelk-watermix gaar.
Pureer met de staafmixer en voeg de rest van de ingrediënten toe. Verwarm deze nog even mee.
Klaar! 🙂

Kies je voor de versie met honing en rozijnen dan voeg je die de ochtend zelf pas toe, wanneer je de pap weer opwarmt.

De foto is deze keer door mijzelf gemaakt met m’n telefoon en dat zie je ook, haha! In mijn herinnering was het ook veel meer oranje dan geel….dus dat zegt genoeg over mijn foto-kundigheid. 😉

Geniet, Mandy
KA – GV – LV – SV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord