Anijskoeken

Ik mocht deze maand koken (of bakken in dit geval) van het blog: kinderenkunnenprimaanderseten. Ik heb gekozen voor de anijskoeken met vanille. Gelukkig gingen deze de avond voor de eerste workshop van het jaar de oven in, want je haalt er minstens 20 koeken uit! Ik heb er de hele groep royaal op kunnen trakteren en had er NOG over. 
Je kunt ze in een afgesloten bak prima een paar dagen bewaren. 
De volgende keer (want die komt er zeker!) ga ik het recept halveren. Ik maakte er een plaatkoek van en sneed er, direct na het bakken, vierkante koeken uit. Ik verving de stevia uit het originele recept door 3 eetlepels acacia honing en strooide er wat Sukrin melis over. 
Een vezelrijke, voedzame koek met de smaak van: taai taai.
Een (h)eerlijk tussendoortje voor groot en klein. 

SONY DSC

Ingrediënten:
100 gr havermout (glutenvrij)
100 gr amandelmeel
60 gr rijstmeel
150 gr boekweitmeel
3 (bio) eieren
250 gr (gras)roomboter in blokjes (op kamertemperatuur)
6 tl kaneel
3 eetl anijszaad
2 tl vanille extract
3 eetl Acacia honing
1 tl wijnsteenzuur bakpoeder
snuf Keltisch zeezout
Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kneus het anijszaad even met een vijzel.

Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een deeg. Laat het deeg (tenminste) een uur in de koelkast rusten. Ik deed dit in de mengbak met plasticfolie erover. Verspreid het deeg gelijkmatig op een met bakpapier bekleedde ovenbakplaat. Bak de koek in zo’n 20 minuutjes mooi bruin.(heteluchtoven). Direct uit de oven is de plaatkoek nog zacht. Snijd er met (bijvoorbeeld) een pizzasnijder gelijke koeken uit.

Lactose-intolerantie?

Vervang dan de roomboter door kokosolie.

Aan de receptenruil doen deze bloggers mee:

 

Geniet, Mandy
GV – SV
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

4 reacties

  1. Ik zou het recept best zo willen maken, maar dan zou ik het ook willen halveren.
    Doe ik dan 1 of 2 eieren erin?

  2. Ik zou de volgende keer zelf voor 2 eieren gaan.

  3. hmmmm zet een reactie neer, maar hij pakt 'm niet…. nog een keer proberen dan maar… wij hebben dit recept gisteren gemaakt, maar het resultaat was erg droog en er zat weinig smaak aan… terwijl we er meer anijszaad nog door gedaan hebben, voor mijn idee mocht er ook meer zoetmiddel in….

  4. Hoi Geeske, Dan zou je inderdaad de volgende keer extra honing toe kunnen voegen en misschien het deeg alvast 'voorproeven' om te testen of het gewenste zoetkracht heeft.

Geef een antwoord