Bananentaartje

Bananen zijn super gezond zo op z’n tijd. Wat ik nog meer een uitvinding vind, dat je ze kunt gebruiken als suikervervanger in baksels of niet-baksels zoals deze. Ik was weer eens toe aan taart en ik had muffins gebakken die niet de smaak hadden waarop ik had gehoopt. 

Ik heb deze basis gebruikt maar dan de kokossuiker eruit gelaten en 75 gram rauwe cacaopoeder toegevoegd. Qua smaak: best heftig al zeg ik ‘t zelf. Nadat mijn testpersonen hetzelfde hadden geconcludeerd lagen daar dus nog 5 muffins klaar om getransporteerd te worden richting vuilnisbak….ook zonde. Gezonde en niet al te goedkope producten zo de kliko in! Nee, dacht ik. Ik ga er een taartbodem van maken. Fijn gemalen in de keukenmachine, 35 gram kokosolie erdoor met wat kaneel en jawel…..prima bodem! *hoezee*

We hebben genoten van deze taart. Gemakkelijk te maken (bakken is niet nodig) en nog gemakkelijker te consumeren ;-). Probeer het zelf zou ik zeggen!

bananentaart

Ingrediënten:

Je kunt als bodem ook dit gebruiken. (ook met 35 gr kokosolie).

Topping:

250 gr naturel roomkaas
100 ml kokosmelk
1 rijpe banaan
½ tl vanille essence
flinke scheut kaneel
10 druppels stevia
1 el kokosrasp
2 blaadjes gelatine

Bereiding:

Leg bakpapier in een (niet te grote) springvorm. Druk het bodemmengsel aan op de bodem van de vorm. Zet weg in de koelkast tot verder gebruik.

Klop de roomkaas, banaan, stevia en vanille met een (staaf) mixer goed door elkaar. Week de gelatine blaadjes 5 minuten in koud water. Zet ondertussen de kokosmelk op het vuur en laat deze warm worden. (niet koken). Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine blaadjes goed uit en roer deze goed door de kokosmelk tot er geen klontjes meer in zitten.

Meng de zoete roomkaas met de kokosmelk/gelatine. Schep dit goed door elkaar en schep er als laatste de kokosrasp en eventueel nog een snuf kaneel doorheen. Verdeel dit over de taartbodem. laat het ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast. Je kunt de stukken ook goed invriezen. (mocht dit nodig zijn) 😉 Je kunt er natuurlijk ook nog wat (herfst)fruit door doen als je dat lekker vindt.

bananentaart1

Geniet, Mandy

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.