Courgetti uit de oven

Ik was eigenlijk vandaag helemaal niet van plan te bloggen. Ik loop namelijk (zonder te zeuren by the way) als een kip zonder kop achter de dagelijkse feiten aan te rennen. Morgen kom ik onverwacht minder aan werken toe, waardoor ik een aantal afspraken naar vandaag heb geschoven. Gelukkig maar dat mijn cliënten net zo flexibel zijn als ik. 😉

Fijn dat ik op dit soort dagen 2 keer per dag (verplicht) moet ‘landen’ want dat doe ik door te koken. Nu zag ik geen tijd om nog wat boodschapjes te doen dus werd het een wat-heb-ik-nog-allemaal-in-huis-lunch.

Nou, dat kwam toch een partij lekker uit de bus! Ik ging de foto’s delen op Facebook en jullie gaven aan blij te worden van het recept. Dit blogje schrijven ‘prop’ ik nu dan even tussen 2 consulten in. (Ook dat ontspant mij). 2 vliegen in 1 klap dus. 🙂

Je kunt met dit soort schotels eindeloos variëren. Champignons zijn er bijvoorbeeld vast ook lekker door net zoals olijven of fijn gesneden broccoli. Be creative!

De foto’s zijn minder ‘stunning’ omdat ik deze zelf weer eens met m’n foontje heb gemaakt, net zoals die in het vorige blog trouwens. Soms ontstaan er door spontane schotels, spontane fotomomentjes. 

Courgetti uit de oven

Ingrediënten voor 2 porties:

1 courgette (voor diner zou ik er 2 doen)
200 gr verse spinazie (andijvie of postelein)
3 zongedroogde tomaten (op olie)
1 teentje knoflook
2 eieren
scheut (plantaardige) melk
1 grote (vlees) tomaat
geraspte geitenkaas (lactose intolerant, gebruik eens edelgistvlokken)
½ tl Keltisch zeezout
½ tl uipoeder
1 tl basilicum (droog of vers)
een mespuntje gerookte paprikapoeder
flinke draai zwarte peper
1 el kokosolie (vloeibaar)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak met een spirelli pasta van de courgette. Kleine blokjes snijden of met de kaasschaaf lasagne vellen van de courgette, kan natuurlijk ook.
Doe de spinazie samen met de knoflook en de zongedroogde tomaat in de keukenmachine en maal mooi fijn. Schep dit door de courgetti.

Vet een ovenschaal in met kokosolie en schep de courgettimix hierin. Snijd de tomaat in plakken en verdeel deze over de courgetti.

Doe de 2 eieren met de scheut melk, het zout, paprika- en uipoeder in een maatbeker en mix er met de staafmixer een mooie luchtige massa van. Schep dan de basilicum door het eimengsel. Giet dit over de schotel en strooi er naar behoefte geitenkaas en zwarte peper over.

Zet dit zo’n 25 minuutjes in de oven tot de schotel mooi gaar en bruin is. Serveer direct.
Laten staan tot de volgende dag? Dan zal het wat nat(ter) zijn door de courgette.

Geniet, Mandy
SV – GV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken.Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven.Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'.Wees welkom.

4 reacties

  1. Lekker zeg. Volgende keer schijfjes gekookte zoete aardappel op de bodem leggen.

Geef een reactie