Courgetti uit de oven

Ik was eigenlijk vandaag helemaal niet van plan te bloggen. Ik loop namelijk (zonder te zeuren by the way) als een kip zonder kop achter de dagelijkse feiten aan te rennen. Morgen kom ik onverwacht minder aan werken toe, waardoor ik een aantal afspraken naar vandaag heb geschoven. Gelukkig maar dat mijn cliënten net zo flexibel zijn als ik. 😉

Fijn dat ik op dit soort dagen 2 keer per dag (verplicht) moet ‘landen’ want dat doe ik door te koken. Nu zag ik geen tijd om nog wat boodschapjes te doen dus werd het een wat-heb-ik-nog-allemaal-in-huis-lunch.

Nou, dat kwam toch een partij lekker uit de bus! Ik ging de foto’s delen op Facebook en jullie gaven aan blij te worden van het recept. Dit blogje schrijven ‘prop’ ik nu dan even tussen 2 consulten in. (Ook dat ontspant mij). 2 vliegen in 1 klap dus. 🙂

Je kunt met dit soort schotels eindeloos variëren. Champignons zijn er bijvoorbeeld vast ook lekker door net zoals olijven of fijn gesneden broccoli. Be creative!

De foto’s zijn minder ‘stunning’ omdat ik deze zelf weer eens met m’n foontje heb gemaakt, net zoals die in het vorige blog trouwens. Soms ontstaan er door spontane schotels, spontane fotomomentjes. 

Courgetti uit de oven

Ingrediënten voor 2 porties:

1 courgette (voor diner zou ik er 2 doen)
200 gr verse spinazie (andijvie of postelein)
3 zongedroogde tomaten (op olie)
1 teentje knoflook
2 eieren
scheut (plantaardige) melk
1 grote (vlees) tomaat
geraspte geitenkaas (lactose intolerant, gebruik eens edelgistvlokken)
½ tl Keltisch zeezout
½ tl uipoeder
1 tl basilicum (droog of vers)
een mespuntje gerookte paprikapoeder
flinke draai zwarte peper
1 el kokosolie (vloeibaar)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak met een spirelli pasta van de courgette. Kleine blokjes snijden of met de kaasschaaf lasagne vellen van de courgette, kan natuurlijk ook.
Doe de spinazie samen met de knoflook en de zongedroogde tomaat in de keukenmachine en maal mooi fijn. Schep dit door de courgetti.

Vet een ovenschaal in met kokosolie en schep de courgettimix hierin. Snijd de tomaat in plakken en verdeel deze over de courgetti.

Doe de 2 eieren met de scheut melk, het zout, paprika- en uipoeder in een maatbeker en mix er met de staafmixer een mooie luchtige massa van. Schep dan de basilicum door het eimengsel. Giet dit over de schotel en strooi er naar behoefte geitenkaas en zwarte peper over.

Zet dit zo’n 25 minuutjes in de oven tot de schotel mooi gaar en bruin is. Serveer direct.
Laten staan tot de volgende dag? Dan zal het wat nat(ter) zijn door de courgette.

Geniet, Mandy
SV – GV – KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

4 reacties

  1. Lekker zeg. Volgende keer schijfjes gekookte zoete aardappel op de bodem leggen.

Geef een reactie