Heerlijk zomers toetje maar ook een voedzaam en fris ontbijt! Chiazaad kent veel gezondheidsvoordelen. Het houdt je bloedsuikerspiegel in balans, helpt spieren op te bouwen, remt ontstekingen en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten.
Toch is chiazaad niet voor iedereen geschikt. Het werkt bloedverdunnend en bloeddrukverlagend, dus gebruik je bloedverdunners, bloeddrukverlagers (of heb je van nature een lage bloeddruk) of vochtafdrijvende medicatie…niet eten!
Ingrediënten voor 1 portie:
150 ml rijstmelk (de kokosvariant vinden wij het aller-lekkerst)
2 el chiazaad
1 el ahornsiroop (optioneel)
200 gr nectarine vruchtvlees (zonder velletje)
Bereiding:
Doe het chiazaad met de ahornsiroop in de rijstmelk, roer dit goed door en zet een paar uur weg.
In die tijd zal er ‘pap’ ontstaan. Pureer het nectarine vruchtvlees met de staafmixer tot een mousse. Dit kan met al het zacht fruit. Zet dit koel en afgesloten weg.
Schep voor het serveren eerst de vruchtenpuree in mooie glazen en top af met de chiapudding.
Geniet, Mandy
SV – GV – LV