chiapudding met nectarine

Heerlijk zomers toetje maar ook een voedzaam en fris ontbijt! Chiazaad kent veel gezondheidsvoordelen. Het houdt je bloedsuikerspiegel in balans, helpt spieren op te bouwen, remt ontstekingen en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. 

Toch is chiazaad niet voor iedereen geschikt. Het werkt bloedverdunnend en bloeddrukverlagend, dus gebruik je bloedverdunners, bloeddrukverlagers (of heb je van nature een lage bloeddruk) of vochtafdrijvende medicatie…niet eten!

IMG_1359

Ingrediënten voor 1 portie:

150 ml rijstmelk (de kokosvariant vinden wij het aller-lekkerst)
2 el chiazaad
1 el ahornsiroop (optioneel)
200 gr nectarine vruchtvlees (zonder velletje)

Bereiding:

Doe het chiazaad met de ahornsiroop in de rijstmelk, roer dit goed door en zet een paar uur weg.

In die tijd zal er ‘pap’ ontstaan. Pureer het nectarine vruchtvlees met de staafmixer tot een mousse. Dit kan met al het zacht fruit. Zet dit koel en afgesloten weg.

Schep voor het serveren eerst de vruchtenpuree in mooie glazen en top af met de chiapudding.

Geniet, Mandy
SV – GV – LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord