chiapudding met nectarine

Heerlijk zomers toetje maar ook een voedzaam en fris ontbijt! Chiazaad kent veel gezondheidsvoordelen. Het houdt je bloedsuikerspiegel in balans, helpt spieren op te bouwen, remt ontstekingen en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. 

Toch is chiazaad niet voor iedereen geschikt. Het werkt bloedverdunnend en bloeddrukverlagend, dus gebruik je bloedverdunners, bloeddrukverlagers (of heb je van nature een lage bloeddruk) of vochtafdrijvende medicatie…niet eten!

IMG_1359

Ingrediënten voor 1 portie:

150 ml rijstmelk (de kokosvariant vinden wij het aller-lekkerst)
2 el chiazaad
1 el ahornsiroop (optioneel)
200 gr nectarine vruchtvlees (zonder velletje)

Bereiding:

Doe het chiazaad met de ahornsiroop in de rijstmelk, roer dit goed door en zet een paar uur weg.

In die tijd zal er ‘pap’ ontstaan. Pureer het nectarine vruchtvlees met de staafmixer tot een mousse. Dit kan met al het zacht fruit. Zet dit koel en afgesloten weg.

Schep voor het serveren eerst de vruchtenpuree in mooie glazen en top af met de chiapudding.

Geniet, Mandy
SV – GV – LV

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie