Hartige Hartjes (9 stuks)

De aankomende periode loopt over van liefde. Goede vrienden van ons gaan trouwen, en ik mag de speciale positie van ceremoniemeester innemen. Zo cool! Aankomend weekend staat het vrijgezellenfeest op de planning. 1 van de bruidegommen (het zijn er namelijk 2) geeft op het sociale netwerk aan best een beetje gespannen te zijn, omdat ie niet weet wat deze dag gaat brengen (altijd leuk, pretkriebels). Ik ben hier steeds wel wat mee bezig in mijn hoofd (omdat ook ik een beetje gespannen ben, gezien mijn positie). Niet voor aankomend weekend by the way maar voor DE dag uiteraard. Zo’n dag moet natuurlijk onvergetelijk worden en dan in positieve zin.

Ik besloot onder het motto: hoofd leegmaken, liefdes broodjes te bakken. Nou…en dat proef je hoor! Lekker luchtig en hartig zonder overheersende kokossmaak. En de liefde….proef je er duidelijk bovenuit en dat mag in dit geval!

‘Liefde in een gerecht, is een glimlach aan tafel’. 
hartige hartjes

Ingrediënten:

200 ml kokosmelk
1 el kokosolie
3 bio eieren
100 gr amandelmeel
30 gr kokosmeel
100 gr geraspte (geiten)kaas
2 tl wijsteen bakpoeder
½ tl knoflookpoeder
flinke draai zwarte peper
½ tl Keltisch zeezout
2 el gedroogde bieslook
2 el zonnebloempitten
3 el liefde 😉

Bereiding:

Oven op 160 graden voorverwarmen.

Eieren mixen met de kokosmelk en de olie. De droge ingrediënten door elkaar mengen en dan het ei mengsel er luchtig doorheen scheppen.

Verdeel het mengsel over 9 (hartjes)vormpjes en zet deze zo’n 30 minuutjes in de oven. Laat goed afkoelen, dan komen ze beter los van de vorm.

TIP: gemakkelijke meeneem-lunch.

Geniet, Mandy
GV – KA – SV

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

4 reacties

  1. Hoi Mandy,
    Dat ziet er echt heerlijk uit.
    Vanmiddag heb ik geprobeerd om dit recept te maken. Bij gebrek aan muffin vormpjes heb ik het in een cakeblik gedaan. 45 minuten in een oven van 160 graden. Helaas is het te nat gebleven en daardoor een beetje mislukt. De smaak was wel heel goed. Had ik een andere baktijd of temperatuur moeten hanteren ?
    Groetjes Sandra

  2. Hoi Sandra,

    Wat jammer zeg. Je hebt het al langer in de oven gezet (dat zou ik ook adviseren) en op een wat hogere temperatuur, 180 graden. Dan heel goed af laten koelen (eventueel een nachtje in de koelkast?) en dan moet het goed komen denk ik. Succes!

  3. Wil dit zeker proberen!
    Ziet er heerlijk uit!
    Heb wel muffinvormpjes maar geen hartjes helaas 😉
    Maar de muffinvormpjes moeten ook wel lukken toch?
    Lijkt bij jou op de foto net n toastje….
    Ben benieuwd. …..

  4. Ze zijn ook zalig Corien! Muffinvormpjes kan zeker, dit zijn eigenlijk ook 'gewoon' muffins in een hartvorm. Het wordt niet knapperig hoor (zoals een toastje) maar gewoon 'muffinerig' 😉 Groetjes!

Geef een antwoord