Hartige Hartjes (9 stuks)

De aankomende periode loopt over van liefde. Goede vrienden van ons gaan trouwen, en ik mag de speciale positie van ceremoniemeester innemen. Zo cool! Aankomend weekend staat het vrijgezellenfeest op de planning. 1 van de bruidegommen (het zijn er namelijk 2) geeft op het sociale netwerk aan best een beetje gespannen te zijn, omdat ie niet weet wat deze dag gaat brengen (altijd leuk, pretkriebels). Ik ben hier steeds wel wat mee bezig in mijn hoofd (omdat ook ik een beetje gespannen ben, gezien mijn positie). Niet voor aankomend weekend by the way maar voor DE dag uiteraard. Zo’n dag moet natuurlijk onvergetelijk worden en dan in positieve zin.

Ik besloot onder het motto: hoofd leegmaken, liefdes broodjes te bakken. Nou…en dat proef je hoor! Lekker luchtig en hartig zonder overheersende kokossmaak. En de liefde….proef je er duidelijk bovenuit en dat mag in dit geval!

‘Liefde in een gerecht, is een glimlach aan tafel’. 
hartige hartjes

Ingrediënten:

200 ml kokosmelk
1 el kokosolie
3 bio eieren
100 gr amandelmeel
30 gr kokosmeel
100 gr geraspte (geiten)kaas
2 tl wijsteen bakpoeder
½ tl knoflookpoeder
flinke draai zwarte peper
½ tl Keltisch zeezout
2 el gedroogde bieslook
2 el zonnebloempitten
3 el liefde 😉

Bereiding:

Oven op 160 graden voorverwarmen.

Eieren mixen met de kokosmelk en de olie. De droge ingrediënten door elkaar mengen en dan het ei mengsel er luchtig doorheen scheppen.

Verdeel het mengsel over 9 (hartjes)vormpjes en zet deze zo’n 30 minuutjes in de oven. Laat goed afkoelen, dan komen ze beter los van de vorm.

TIP: gemakkelijke meeneem-lunch.

Geniet, Mandy
GV – KA – SV

 

Print Friendly, PDF & Email
Share:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.