Kipschnitzel

Afgelopen week sprak ik een bewuste eter. Zij vertelde me: ‘mijn dochter wilde graag een keer schnitzel eten, tjsa dat moet kunnen natuurlijk, maar dan eet ikzelf niet mee’. Ik vertelde haar hoe eenvoudig het is om een Puur en Lekker Leven schnitzel te maken. En zo had ook ik weer inspiratie voor een blog. Ik maakte heerlijk malse, koolhydraatarme kipschnitzels. Zet ze gerust op je lijstje voor aankomende week. 🙂

DSC01014

DSC01008

Ingrediënten voor 2 schnitzels:

2 bio kipfilets
50 gr amandelmeel
1  bio ei, los geklopt
1 el arrowroot
¼ tl paprikapoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl zeezout
1 tl gedroogde peterselie
draai zwarte peper
mespuntje cayennepeper
roomboter

Bereiding:

Meng de kruiden en specerijen door elkaar en zet opzij.

Leg een kipfilet tussen 2 stukken plasticfolie en sla deze plat. Ik doe dat met de achterkant van een pollepel. Doe dat met beiden filets.

Zet 3 lage bakjes op een rij. Doe in het eerste bakje de eetlepel arrowroot. In het tweede bakje het los geklopt ei. En is het derde bakje meng je de kruiden door het amandelmeel.

Pak 1 kipfilet en voorzie deze van een laagje arrowroot. Haal deze daarna door het ei en als laatste voorzie je het van een laagje amandelmeel-met-kruiden ‘paneermeel’. Dit herhaal je met de andere kipfilet.

Smelt wat roomboter in een koekenpan, en bak beiden filets ongeveer 4 minuutjes aan iedere kant, op niet te hoog vuur.  Eet er een royale portie groenten naar keuze bij.
Geniet, Mandy
LV – SV – GV – KA 
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie