Kipschnitzel

Afgelopen week sprak ik een bewuste eter. Zij vertelde me: ‘mijn dochter wilde graag een keer schnitzel eten, tjsa dat moet kunnen natuurlijk, maar dan eet ikzelf niet mee’. Ik vertelde haar hoe eenvoudig het is om een Puur en Lekker Leven schnitzel te maken. En zo had ook ik weer inspiratie voor een blog. Ik maakte heerlijk malse, koolhydraatarme kipschnitzels. Zet ze gerust op je lijstje voor aankomende week. 🙂

DSC01014

DSC01008

Ingrediënten voor 2 schnitzels:

2 bio kipfilets
50 gr amandelmeel
1  bio ei, los geklopt
1 el arrowroot
¼ tl paprikapoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl zeezout
1 tl gedroogde peterselie
draai zwarte peper
mespuntje cayennepeper
roomboter

Bereiding:

Meng de kruiden en specerijen door elkaar en zet opzij.

Leg een kipfilet tussen 2 stukken plasticfolie en sla deze plat. Ik doe dat met de achterkant van een pollepel. Doe dat met beiden filets.

Zet 3 lage bakjes op een rij. Doe in het eerste bakje de eetlepel arrowroot. In het tweede bakje het los geklopt ei. En is het derde bakje meng je de kruiden door het amandelmeel.

Pak 1 kipfilet en voorzie deze van een laagje arrowroot. Haal deze daarna door het ei en als laatste voorzie je het van een laagje amandelmeel-met-kruiden ‘paneermeel’. Dit herhaal je met de andere kipfilet.

Smelt wat roomboter in een koekenpan, en bak beiden filets ongeveer 4 minuutjes aan iedere kant, op niet te hoog vuur.  Eet er een royale portie groenten naar keuze bij.
Geniet, Mandy
LV – SV – GV – KA 
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy

Mandy

Hoi, wat leuk dat je er bent! Ik ben Mandy en sinds 2010, probeer ik vanuit enthousiasme en passie de mens een beetje bewuster en positiever te maken. Hier vind je voornamelijk (h)eerlijke recepten, maar ik geef ook positiviteitssprankels cadeau, en deel ik mijn hersenspinsels en tips voor een comfortabel en leuk leven. Puur en Lekker Leven. Altijd leren en proberen. Soms vallen, altijd opstaan. Groot dromen en durven. Maar bovenal genieten en (jezelf) liefhebben. 'Be you and choose joy'. Wees welkom.

Geef een antwoord