Knakworstjes Quiche

Het is hier onder de rivieren herfstvakantie. Ik vond het dan ook leuk om een gerechtje met jullie te delen, waar ook de kinderen warm voor lopen. Knakworstjes-Quiche. Knakworstjes-soufflé had ik ook kunnen schrijven, maar quiche bekt lekkerder (vind ik).

Weer eens iets anders dan het eeuwige broodje knakworst. Lekker, voedzaam, koolhydraatarm en heel erg kidsproof! Super leuk om samen te maken op een regenachtige dag. 

Ingrediënten 2-3 porties:

10 (kip)knakworstjes
4 eieren (L)
2 el roomkaas, naturel
2 sjalotjes
peper en zout
50 gr (pittige) geraspte kaas naar keuze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in. Snijd de sjalotjes fijn, en bak deze glazig in een koekenpan met wat room- of kruidenboter. Zet opzij. Snijd de knakworstjes in stukjes en schep deze door de gebakken sjalot. Draai het vuur uit.

Mix de eieren samen met peper, zout en roomkaas tot een luchtig geheel. Schep de sjalotjes en de stukjes knakworst in de ovenschaal. Schenk er nu het eimengsel overheen. Garneer met de geraspte kaas, en eventueel nog wat peper.

Zet dit nu voor zo’n 20 minuutjes in de oven. Koud en warm lekker. Serveer met schijfjes komkommer, Cherry tomaatjes, suikervrije ketchup en homemade mayo.

Extra groenten tip: Makkelijke eters? Dan kun je eventueel wat versie spinazie met de sjalot mee bakken.

Geniet, Mandy
SV, GV, KA

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Mandy Knuvers

Mandy Knuvers

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af.Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.

Geef een reactie